Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, çiftçilere toprak tahlili uyarısında bulundu.

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, çiftçilere toprak tahlili uyarısında bulundu.

Aslankaya, yaptığı açıklamada, bilinçsiz gübre kullanımının hem toprak yapısının bozulmasına ve hem de israfa yol açtığını söyledi.

"Gübre toprağın vitaminidir. Bilinçsiz gübre kullanımı hem toprak yapısının bozulmasına, hem de israfa yol açıyor." diyen Aslankaya, şu uyarılarda bulundu:

"Yine de pek çok üreticimiz bilinçsiz gübre kullanıyor. Yani toprak tahlili yaptırılmadan toprağın ihtiyaç duyduğu gübre belirlenmeden, 'fiyatlı gübreyi kullanırsam daha çok ürün alırım' düşüncesi yalnıştır. Halbuki toprağın belki de en ucuz gübreye ihtiyacı var. Bunun için de toprak tahlili yaptırmak gereklidir. Biz, Ziraat Odası olarak gittiğimiz köy çalışmalarında çiftçi kardeşlerimize toprak tahlilinin önemini anlatıyoruz."

Aslankaya, tahlile gönderilecek toprak numunesinin hayvan yatağı, ağaç altı, tümsek ve çukur olmayan değişik ve çeşitli bölümlerden alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Geldi'den Ladik Belediyesine ziyaret

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Geldi, daha sonra yapımında sona yaklaşılan Ladik Belediyesi yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Ziyarette Geldi'ye AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Geldi Samsun Ladik Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title