Haberler

Samsun'da Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri Sona Erdi

Güncelleme:

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir AVM Merkezinde 3 gündür gerçekleştirilen etkinlikler sona erdi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, nedeniyle Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir AVM Merkezi'nde 3 gündür gerçekleştirilen etkinlikler sona erdi.

"Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin" ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenilerek hayata geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

3 gün boyunca devam eden etkinliklerde, eğitim, tanıtıcı stant, çocuk oyun etkinlik alanı ve çocuk resimleri sergisi gibi pek çok eğlendirici ve bilgilendirici faaliyetler yer aldı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği resim yarışmasında dereceye giren resimler ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Destek Merkezleri ve Çocuk Evlerinde kalan çocukların el işlemelerinin sergilendiği sergi açılışına, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ve vatandaşlar da katıldı.

Açılışta çocuklar adına konuşma yapan Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Başkanı Metehan Kural, "Komite olarak arkadaşlarımızla beraber ilimizde çocuk haklarının hayata geçirilmesi için eğitim programları, çeşitli aktiviteler ve ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bize desteğini esirgemeyen Samsun Valiliğine, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz" dedi.

Çocukların haklarının ve esenliklerinin sağlanması adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tüm illerde Çocuk Hakları Komiteleri oluşturduğunu belirten Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Bu komitelerde çocuklar görev almakta ve sadece Müdürlüğümüz tarafından bir yetişkin temsilcisi bulunmaktadır. Her türlü desteğin sağlandığı bu çocuklarımız eğitim, sağlık, oyun, yaşam vb. tüm haklarının yaygınlaşması ve bilinmesi için faaliyetler yapmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bizler de maddi ve manevi olarak çocuklarımızın yanlarında oluyor ve mutluluklarını paylaşıyoruz. Çocuklarımızın bu güzel günlerinde onları yalnız bırakmayan ve bu etkinliklerde emeği olan Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyelerine, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Serginin açılışının ardından çocuklar tarafından şarkılar söylendi. Yaptıkları resimlerle dereceye giren çocuklara ise Vali Yardımcısı, Kaymakam ve İl Müdürü tarafından hediyeleri verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Hakları Günü Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title