Haberler

Salihli'de, Jeotermal Abonelerine Hizmet Verilmeye Başlandı

Manisa'nın Salihli İlçesinde 2004 Yılı ve Öncesi Kayıt Yaptıran Jeotermal Abonelerine Bayram Öncesi Enerji Verilmeye Başlandı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde 2004 yılı ve öncesi kayıt yaptıran jeotermal abonelerine bayram öncesi enerji verilmeye başlandı.

Salihli Belediyesi tarafından 2000 yılında çalışmalara başlanan ve tam kapasiteye ulaşıldığında 24 bin konutun ısıtılması hedeflenen Jeotermal Isıtma Sistemi, hizmet ağının genişlemesinden sonra yeterli enerji bulunamayınca talepleri karşılayamaz duruma gelmişti. Şu anda yaklaşık 4 bin 500 aboneyi Jeotermal Isıtma Sistemi ile ısıtan Salihli Belediyesi, istenilen oranda suya ulaşamayınca talepleri durdurmak zorunda kalmıştı. Sondaj çalışmalarına ağırlık veren ve bugüne kadar 10 adet kuyu açan belediye yine de istediği miktarda jeotermal suya ulaşamadı. Şimdiye kadar en fazla 750 metre derinlikte su bulan belediye, Kurşunlu kaplıcaları mevkiinde açtığı yeni kuyuda 900 metrelik sondaj çalışmasına başladı.

Salihli Belediyesi Jeotermal Teknik Sorumlusu Makine Mühendisi Ömer Sönmez konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "K-21 jeotermal kuyusu halen yapım aşamasındadır. 900 metre derinlikte olması planlanan kuyunun masrafları Salihli Belediyesi'nin öz kaynakları ile gerçekleştirilmektedir. Başta Zafer Mahallesi olmak üzere tüm mahallelerde jeotermal enerji bekleyen abonelerimizden 2004 yılı ve öncesi kayıt yaptırmış olanlara bayram öncesi enerji vermeye başladık. Böylece 4 bin 500 aboneye ek olarak daha 200 konuta da jeotermal enerji vermiş olacağız. Tüm bunların yanı sıra 2005 yılında kayıt yaptıran abonelerimizin eşanjörlerini de takmaya başladık. Kuyu çalışmalarından olumlu sonuç aldığımız taktirde 2005 yılı abonelerimizin enerji ihtiyaçlarını da karşılayıp,şu anda kapanmış olan abone kayıtlarını yeniden açacağız.” dedi.

(ES-ÖA)

15.12.2007 16:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title