Haberler

Salihli'de 2018 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Salihli Belediye meclisi, 2018 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Salihli Belediye meclisi, 2018 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Salihli Belediye meclisi, 2018 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı Meclis toplantısını, Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonunda yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda, 10 madde meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Personelimin, daire müdürlerimin, meclis üyesi arkadaşlarımın ve tüm Salihlili hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda tüm hemşerilerimize önce sağlık, yapmış olduğu işlerde başarılar, eğitim gören çocuklarımıza başarı dilerim. İnşallah 2018 yılı ülkemiz açısından kazaların, sıkıntıların ve terörün en az olduğu bir yıl olmasını dilerim. 2018 yılımız hayırlı olsun" dedi. Toplantıda ilk olarak bir yıllık görev süresi dolan Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde MHP'den Seçil Can, İsa Yıldırım ve Gürol Ersoy, CHP'den Mehmet Çakır ile AK Partiden Alpaslan Balcı oy birliği ile Denetim Komisyonuna seçildi. Hüseyin Emre Erol'dan boşalan İmar Komisyonu üyeliğine Nuri Kaya, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna da Seçil Can seçildi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli'nin suyunun aynı olduğunu, kalitesinde hiçbir değişik olmadığını söyleyerek, konu ile ilgili Büyükşehir İlçe Koordinatörü Nilhan Kılıç'tan meclis üyelerini bilgilendirmesini istedi. Salihli'deki su kaynaklarının değişmediğini söyleyen Kılıç, "Kalite anlamında da bir değişiklik yok. Yıllardır içme suyunu ilaçlamada gaz klor sistemi kullanılıyordu. Manisa ve ilçeleri artık sıvı klorlama sistemi kullanıyor. Salihli'de de artık bu sisteme geçildiği için kokuda ve tatta değişiklikler oldu. Minimum düzeyde klorlama yapıyoruz. Ama ilerleyen zamanlarda bu değişiklik daha az şekilde hissedilecektir" dedi.

Başkan Kayda, Sanko firmasının Salihli'de çalışmalarına başladığını ve hizmet vermesi planlanan iki kuyudan ilkinin faaliyete geçtiğini diğerinin ise yaklaşık bir hafta sonra hizmete başlayacağını söyleyerek, "30 yıllığına kiraya verdiğimiz kuyuların, süresinin fazla olduğu gerekçesiyle CHP'li meclis üyeleri tarafından konu yargıya taşınmıştı. Fakat yargıdan gelen cevap ile sürenin ve yapılan işin doğru olduğu tescillendi. Salihli halkımıza üşümeyeceği sözünü vermiştik. Verdiğimiz sözü yerine getirdik" dedi.

Taşeron işçi düzenlemesi anlatıldı

24 Aralık 2017 tarihinde 696 sayılı KHK ile taşeron işçiler için kararname yayınlandığını söyleyen Başkan Kayda, "Taşeron işçi ifadesi ile kullandığımız kadroları belediye bünyesinde olmayıp taşeron şirketler tarafından bizlere personel temini yapan bir çalışma şekliydi. 696 sayılı KHK ile belediyelerin kurduğu şirket üzerinden çalışmaya devam edecekleri belirlendi" dedi. Başkan Kayda, Salihli Belediye Meclisinde şirket kurulması için yetki aldı.

Yapılan toplantıda iş yerlerinin içkili yer bölgesine ilave edilmesi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilirken, Belediye sorumluluk alanı içerisinde yapılacak yapıların dış cephelerinde ve çatılarında yöresel malzeme olan tuğla ve kiremit kullandırılması ve bunun plan notu olarak işlenmesi meclis üyeleri tarafından görüşülerek İmar Komisyonu ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna havale edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Zeki Kayda Salihli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title