Haberler

Salgın için komplo teorisi diyen Norveçli evinde verdiği iki partiden sonra koronavirüsten öldü

Güncelleme:

Koronavirüsü ciddiye almayıp komplo teorileri üretenlerin akıbeti iyi sonuçlar vermiyor. Bu isimlerden biri de Norveç'te yaşayan 60 yaşındaki Hans Gaarder'dı. Korona ile ilgili komplo teorileri üreten ve sosyal medyada paylaştığı videolarla bilinen Gaarder, evinde verdiği iki partiden kısa süre sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüsü ciddiye almayarak hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Norveç'in başkenti Oslo'nun kuzeyinde yer alan Gran'da yaşayan Hans Kristian Gaarder, koronavirüsle ilgili komplo teorileri üreten isimlerden biriydi.

PARTİLERE KAÇ KİŞİNİN KATILDIĞI BİLİNMİYOR

60 yaşındaki Gaarder, evinde verdiği iki partiden kısa süre sonra hayatını kaybetti. Gaarder'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Gran Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Gran'da yaşayan 60'lı yaşlarında bir adam koronavirüse yakalandıktan sonra 6 Nisan'da hayatını kaybetti. Söz konusu kişinin koronaya yakalandığı öldükten sonra tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Gaarder'ın 26 ve 27 Mart'ta verdiği iki ev partisine kaç kişinin katıldığı bilinmiyor. Yerel medyaya göre partiye katılan çok sayıda kişinin de testlerinin pozitif çıktığı belirtiliyor. Gaarder'ın haftalardır hasta olduğu ancak durumu yetkililerden gizlediği ihtimali üzerinde duruluyor.

Salgın için komplo teorisi diyen Norveçli evinde verdiği iki partiden sonra koronavirüsten öldü

İNSANDAN İNSANA BULAŞMAZ İDDİASI

Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Gaarder, YouTube'da paylaştığı videolarda 2020'deki ABD Başkanlık seçimlerinden koronavirüse kadar pek çok konuda komplo teorileri üretiyordu. Koronavirüsü soğuk algınlığı veya hafif bir nezleye benzeten Gaarder, insandan insana bulaşmadığını da savunuyordu.

NORVEÇ'TE TOPLAM KAYIP 708

Gaarder'ın yaşadığı Gan, virüsün yayılmasını engellemek için geçtiğimiz ay sosyal buluşmaları yasaklama kararı almıştı. Norveç'te pandeminin başladığı günden bu yana 106 bin vaka kayıtlara geçti. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 708 olarak açıklandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Norveç Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Mustafa Levent:

corona hakkında komplo teorisyeni denilen doktorlar devlet bakanları vs. neden ölüyor? tesadüfmü? komplo teorisi diyerek gerçekleri görmezden gelmek ve getirmek stratejik bir psikolojik savaş taktiğidir.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title