Haberler

Şakran Futbol Turnuvası Başlıyor

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Şakran’da, bu yıl 7’ncisi düzenlenen geleneksel halı saha futbol turnuvası başlıyor.

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran'da, bu yıl 7'ncisi düzenlenen geleneksel halı saha futbol turnuvası başlıyor. 12 takımın mücadele edeceği turnuvanın final maçı, 12 Ağustos 2015 Çarşamba günü oynanacak.

Aliağa ilçesinde, her yıl Yenişakran Gençlik ve Spor Derneği tarafından düzenlenen ve merakla beklenen geleneksel halı saha futbol turnuvası 27 Temmuz 2015 Pazartesi günü oynanacak maçla birlikte start alacak. Şakran halı sahasında oynanacak maçlarda, 12 takım mücadele edecek. Grup maçları sonunda ilk dört sırayı alan takımlar, bir üst turda çapraz eşleşme usulü ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmeler sonunda galip ayrılan takımlar arasında yapılacak çeyrek final ve yarı final müsabakalarının ardından, 12 Ağustos 2015 Çarşamba günü final maçı oynanacak.

"AMACIMIZ, BÖLGE HALKININ İLETİŞİMİNİ KUVVETLENDİRMEK"

Futbol turnuvasının bölge halkı arasındaki kaynaşmayı sağlamak için hazırlandığını kaydeden Yenişakran Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Güven Demirağ, "Geçtiğimiz yıllarda turnuvalara yapılan başvurular, daha çok Şakran'dan gelmişti. Bu yıl, Şakran merkez mahallerin yanı sıra çevre köylerden de katılım var. Zaten spor faaliyetlerimizin de asıl amacımız; bölge halkı kendi arasındaki iletişimi artırmak. Şimdiden turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

"SPORUN EN MAKBULÜ, CENTİLMENCE YAPILANIDIR"

Turnuva sonucunda şampiyonluk, ikincilik ve üçüncülük kupasının yanı sıra centilmenlik kupasının da verileceğini ifade eden Demirağ, "Sporun en makbulü centilmenlik çerçevesinde yapılandır. Biz de fair-play ruhunu öne çıkarmak için turnuvanın en centilmen takımına centilmenlik kupa vereceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişakran Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title