Haberler

Emniyet Müdürü ve Polislere Rekor Ceza İstemi

Güncelleme:

Sakarya'daki yasa dışı dinleme davasında, aralarında eski emniyet müdürlerinin de olduğu 10 polis hakkında 247 yıla kadar varan rekor cezalar istendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından, yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine İzmir Emniyet Müdürü iken görevden alınan Ali Birkay ile Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

REKOR CEZA İSTEMİ

İddianamede, Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş için iki ayrı suçtan 21 kez olmak üzere 105 yıldan 247 yıla, İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Birkay için 4 kez olmak üzere 20 yıldan 52 yıla, 8 emniyet mensubu için de 247 yıla varan hapis cezaları istendi.

17 Aralık soruşturması kapsamında, önceden Sakarya'da Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan İzmir Emniyet Müdürü Ali Birkay ile Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş dönemlerinde, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce son 5 yılda yasadışı olarak 2 bin 800 kişinin dinlendiği iddia edildi.

Bu iddia üzerine Sakarya Valiliği'nin talep ettiği İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişlerin incelemesi sonrasında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

SAVCI İDDİANAMESİNİ HAZIRLADI

Sakarya Cumhuriyet Savcısı Raşit Demir Dellal tarafından 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek' suçundan sürdürülen soruşturma tamamlanarak geçen hafta iddianame hazırlandı. Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddinamede, Sakarya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesince, aralarında AK Parti MKYK üyesi Çiğdem Atabek, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un danışmanı Süleyman Karakuş ve bazı emniyet mensuplarının da bulunduğu kişilerin 'Ergenekon Terör örgütü ve Organize suç örgütü mensubu' oldukları iddiasıyla mahkeme kararı olmadan dinlendikleri, görüşmelerinin kayıt edildiği öne sürüldü.

21 MÜŞTEKİNİN İFADESİ ALINDI

Soruşturma kapsamında 21 kişinin müşteki olarak ifadelerinin alındığı belirtilen iddianamade, Ergenekon soruşturmasında görev yaparken emniyet müdürlüğüne terfi eden eski Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş için 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek' suçundan 21 kez ayrı ayrı olmak üzere 105 yıl ile 247 yıl arasında, İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Birkay içinde 4 kez olmak üzere 20 yıldan 52 yıla varan hapis cezası talep edildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü istihbarat şube müdürü Murat Akça ile istihbarat şube müdürlüğünde görev yapan 7 emniyet mensubu de iki ayrı suçtan 21 kez olmak üzere 105 yıl ile 247 yıl arasında hapis cezası talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aktaş Ak Parti Sakarya İzmir Sıkıcı Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (3)

asimobilWeb@haberler.com:

Hukuktan kacilmaz. Ama unutmamak lazim ki hak sahibine hakki illa ki teslim edilir. H.karacanin mahkeme konusmasi geldi aklima. Birileri de oturur elbet

6
0
yanıtYanıtla
ErenMobil-ANDROID:

ah Ali ah bizimle uğraştın da ne geçti eline. artık seni ziyarete gelirim verdiğin cezaları da eline veririm mektup gibi okursun

0
2
yanıtYanıtla
UZMAN:

YA KARDEŞİM NE DİYOR ADAMLAR?''BİZ VERİLEN EMRİ YERİNE GETİRDİK''. . O EMRİ VERENLER KİM?VEYA KİMLER?BU ADAMLAR YASA DIŞI DİNLEMELERİ YAPACAK KADAR MESLEK DÜŞMANI, ALÇAK, ŞEREFSİZ OLABİLİRLER Mİ?EĞER BÖYLE İSELER ATIN BUNLARI MESLEKTEN. . AİLELERİ BİLE SÜRÜNSÜNLER Kİ, BAŞKALARINA DERS OLSUN. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title