Haberler

Sahurda Zeybek Coşkusu

Burdurlu halk oyunları usta öğreticileri ve gençler, sahurda Ramazan davulcuları eşliğinde zeybek oynadı.

Burdurlu halk oyunları usta öğreticileri ve gençler, sahurda Ramazan davulcuları eşliğinde zeybek oynadı.

Burdur Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan halk oyunları usta öğreticilerinin çağrısıyla Burdur merkez Karasenir Mahallesi İstiklal İlköğretim Okulu bahçesinde buluşan vatandaşlar, halk oyunları eğitmenleriyle birlikte zeybek oynadı. Ramazan davulcuları da zurna ve davulları ile gruba destek verdi. Yaklaşık 20 davulcunun katıldığı sahur etkinliğinde, genç-yaşlı 200'e yakın Burdurlu zeybek oynadı. Ramazan davulcularının önünde çember oluşturan vatandaşlar; sırayla Alyazma, Serenler, Avşar Zeybeği ve Teke Zortlatması oynadı. Coşkulu geçen etkinliğin sonunda ise Ramazan davulcuları Ankara oyun havası çaldı. Vatandaşlar oyun havaları eşliğinde oynayarak keyifli vakit geçirirken, gençler de eğlenceli dakikaları cep telefonlarına kaydetti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Ulusal Hakemi Levent Durgun, etkinliğe destek veren Burdurlulara teşekkür etti. Sahur etkinliğinin Teke kültürünü yeniden canlandırdığını söyleyen Durgun, "Burdur'da Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan halk oyunları usta öğreticilerimiz Teke kültürünün ve halk oyunlarının daha yaygın hale gelmesi için Ramazan davulcusu arkadaşlarla birkaç gün önce bir araya geldi. Gece saat 01.30 da olsa, 02.00 de olsa bu işin başarılabileceğini göstermek için bir araya gelip zeybek oynadılar. Bu etkinlik gösteriyor ki, 'Burdur'da zeybek bitti' diyenler, bilakis zeybek bir kuşluk vakti dirilmek üzere ayaklanmıştır. Bu organizasyonu yapan tüm usta öğreticileri kutluyoruz" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karasenir Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title