Haberler

Urla'da Denizden Ne Çıkar, Ne Yenir" Paneli

Urla ilçesinde " Urla'da denizden ne çıkar, ne yenir" konulu panel düzenlendi.

Urla Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Anfi Salonu'nda gerçekleşen panelin açışında konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'daki balık kültürüne dikkati çekti.

Uyar, "Yeni nesilde bu kültür yok. Biz bu kültürü yeniden ortaya çıkarmalıyız ve çocukları denizden uzak tutmamalıyız." dedi.

Ege Denizi'nin az bilinen deniz ürünlerini barındırdığına vurgu yapan Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır ise, "Kaybolan deniz canlılarını yeniden kazanabilmenin yolu, onlara tekrardan üreme alanı sağlamamızdan geçiyor. Hedefimiz deniz ürünleri konusunda beldemizi Türkiye'de marka yapmaktır. Taklit edileceğiz ama ilk olmanın da gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Canan Balkır'ın moderatörlüğünde, gerçekleşen panelde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Metin, denizlerdeki balık popülasyonunun arttırılması için yapay resif çalışmalarının hızlandığını belirterek, kıyı balıkçılığı yapılan sahaların sınırlarına yapılan resiflerin trol balıkçılığının engellenmesi için de bir yöntem olduğunu kaydetti.

Kaçak avcılıktan yakındığını söyleyen Urla İskele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe, "Kaçak avcılığın önlenmesi için yeterli tedbirler alınmıyor. Kıyı balıkçılığından kaynaklanan gelirimiz düştü. Balıkçılıktan vazgeçenler, çocuklarını balıkçılığa yönlendirmeyecek ve sonucunda da yakın gelecekte kıyı balıkçılığı yok olacak." diye konuştu.

Su Ürünleri Mühendisi Tolga İlem de deniz ürünlerinin korunması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

"Denizlerimizden elde ettiğimiz balıkları gelecek nesillere de bırakmak istiyorsak öncelikle korumalıyız. Günümüzde artan hastalıkların sebebi yemeği unuttuğumuz besin maddelerinin eksikliğinden kaynaklanıyor."

Urla Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleşen panele, Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, Prof. Dr. Mesut Önen, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Tanıtım Grubu, İzmir Balıkçılar İl Kooperatifi, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği, Urla Kent Konseyi Su Ürünleri Komisyonu üyeleri ve Urlalılar katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Ege Üniversitesi Canan Balkır Sibel Uyar Urla Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title