Haberler

Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden 7 yıllık tedavi sonucunda yürüyerek çıktı

Güncelleme:

Trabzon'da, beyin kanaması sonucu konuşma ve yürüme yetilerini kaybeden 47 yaşındaki Yasin Şahin 7 yıllık tedavi sürecinin ardından yeniden yürümeye başladı.

Trabzon'da, beyin kanaması sonucu konuşma ve yürüme yetilerini kaybeden 47 yaşındaki Yasin Şahin 7 yıllık tedavi sürecinin ardından yeniden yürümeye başladı.

Şehir merkezindeki bir dershanenin sahibi de olan fizik öğretmeni Şahin, 7 yıl önce beyin kanamasına bağlı felç geçirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde tedaviye alınan Şahin'in, kanamanın yol açtığı hasar nedeniyle konuşma ve yürüme yetilerini kaybettiği tespit edildi.

Hastanedeki 79 günlük tedavinin ardından genel sağlık durumu stabil hale gelen Şahin fizik tedavi ve rehabilitasyona yönlendirildi.

Yakınları tarafından önce Kocaeli'ndeki özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürülen ve 6 ay tedavi gören Şahin, konuşma ve ergoterapi seansları ile yürüme egzersizlerine yaklaşık 6 yıldır Trabzon'daki Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde devam ediyor.

Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek çıkmanın mutluluğunu yaşayan Şahin artık sorulara kısa yanıtlar verebiliyor.

"Günlük yaşam aktivitelerini tek başına gerçekleştirebiliyor"

Uzman Fizyoterapist Osman Topçu, AA muhabirine, Yasin Şahin'in hastaneye ilk başvurduğunda tek başına sadece ayakta durabildiğini, yürüyemediğini söyledi.

Şahin'in üst bedeninin sağ kısmını kullanamadığını ve konuşamadığını da belirten Topçu, "Hastamıza, konuşma terapisi, ergoterapi ve aynı zamanda hastanemiz bünyesindeki teknolojik cihazların da yardımıyla rehabilitasyon programı verdik. Tedavinin üçüncü ve dördüncü yıllarında gözetim eşliğinde yürümeye başladı." dedi.

Hastanenin fizik tedavi koordinatörü de olan Topçu, gelinen süreçte hastanın destek almadan yürüyebildiğine dikkati çekerek "Hastamız günlük yaşam aktivitelerini tek başına gerçekleştirebiliyor. Ayağa kalkmasında, ev içi aktivitelerinde hiçbir sorun kalmadı. Daha sağlıklı ve uzun süre yürüyebilmesi için de çalışıyoruz." diye konuştu.

Topçu, Şahin'in tek veya iki kelimeyle konuşabildiğini, bu durumun da günlük yaşamını çok daha iyi bir konuma getirdiğini ifade etti.

Hastanın sağ kolunda kaba hareketlerin yavaş yavaş başladığının altını çizen Topçu, "Felçli hastalarda ilk 6 ay ve 2 yıl çok önemlidir. Hastamıza o süre zarfında çok yoğun şekilde yatarak tedavi verdik ancak kronik evreye geçtiği zaman bu kadar yoğun tedavi vermiyoruz. Bu kapsamda hastamız yaklaşık 4 yıl ayaktan tedavi aldı. Haftanın 3 günü düzenli aralıklarla seans veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Yasin Şahin'in kardeşi Sezai Şahin, ağabeyinin beyin kanamasının ardından 19 gün uyutulduğunu söyledi.

Zorlu tedavi sürecini anlatan Şahin, "Tekerlekli sandalyeyle geldik, yürüyerek çıkıyoruz. Osman Topçu, bize 'Sabredin.' dedi. Yasin Bey şu anda yürümeye de devam ediyor, kendi işini de kendisi görebiliyor." dedi. Şahin, doktorlara ve tüm hastane personeline teşekkür etti.

Kaynak: AA / Sağlık

Trabzon Sağlık Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title