Haberler

Sağlık Bakanlığı hastalarını köpek yerine koyan doktor hakkında soruşturma başlattı

Güncelleme:

Bursa'daki Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun hastalarına yönelik, "Bakmıyorum, ne yapacaksın canımı mı alacaksın. İstediğin yere şikayet et. Güvenliği çağırın, gelip köpeklere mama versin" sözleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Mustafa Kemalpaşa Devlet Hastanesinde görevli olduğu belirtilen kadın doktorun, hastalarına yönelik tavrı tepki çekti.

HASTALARINI KÖPEK YERİNE KOYDU

Hasta yakınları tarafından çekilen görüntülerde; bir kadın doktorun hastalara, "Size bakmıyorum, istediğin yere şikayet et" diyen doktor, "Güvenliği çağırın, gelip köpeklere mama versin" diye seslendikten sonra konuşmalarını şöyle sürdürdü, "Bakmıyorum, gidin artık bakmıyorum. Canımı mı alacaksınız. Yürü git, boşalt burayı" dediği duyuluyor.

"MESLEKİ CİDDİYETTEN AYRILMAMAK ESASTIR"

Tepki çeken görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı, hekim hakkında idari soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bursa'daki Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan olayla ilgili bir açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtilerek, "Olay günü nöbetçi hekimin acil ameliyata girmesi nedeniyle acile gelen yeşil alan hastalarının bir süre beklemesinden kaynaklı olarak bekleyen bir hasta ile bir başka hekim arasında tartışma yaşandığı anlaşılmıştır. Bu tartışmada hekimimizin üslubu ve mesleği ile bağdaşmayan ifadeleri bizi ziyadesiyle üzmüştür. Sağlık personellerimizin uzunca bir süredir zor koşullarda ve yoğun mesai ile çalıştıkları ve insani ölçülerde yıpranmış olmaları anlaşılabilir olsa da mesleki ciddiyetten ayrılmamak esastır. Bu kapsamda idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi Bursa Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Tansu Zeynel Akbaş:

Polislerimizin aldigi uc kuruş luk maasi sorgulayan insanlar .bu doktorlarin hak etmedigi maaslari niye sorgulamazki . Bu doktor musvetleleri tonlarca para aliyorlar polikinlikleri bile saatinde acmiyor 5 saat bile calismaiyorlar zavalli polislerimiz saatlerce calsirlar ek gorevde. Ek gorove giderler hayatlarinnda bayram izini bile nedir bilmezler polisin aldigi uc kurusluk maas sorgularla .bu doktorari niye sorgulamazsiniz

61
45
yanıtYanıtla
Serkan BEYAZ:

Üzülerek söylüyorum böyle doktorlar fazlasıyla mevcut hastanelerde Malesef

87
12
yanıtYanıtla
Hatice yiğit:

Böyle sağlık çalışanı çok var .özellikle kadroluysa hasta taraf olduğumuz için ses çıkaramıyoruz. Sonra hemen ortalığı ayağa kaldırıyorlar"saglik çalışanına şiddet var diye. Çoğu zaman kışkırtiyorlar. Çözülmesi gereken ciddi bir sorun

77
15
yanıtYanıtla
Muhammed Piri:

bu tür insanlar kamuda çalışmamalı bakalım özelde böyle bişey yapabilirmi babanın çifligi degil orası

72
15
yanıtYanıtla
vatandaş :

Doktor haklı.. Topluma faydası olmayan insanlar, yetişmiş doktorları çıldırtarak videoya almış.. Dr bakmak istemiyorsa başka doktora götürsünler, doktoru kışkırtmışlar açık açık.. Bu ülkede görev yapan doktorlara Allah sabır versin, ben insanlara 1 dk tahammül edemezken doktorlar onca sene okuyup bir de gelip bunlarla uğraşıyorlar zor iş.. Kışkırtıp videoya alan şahıs cezalandırılmalı.. Doktorluk, saygı duyduğum tek meslek grubu 11 yılda yetişen doktorları tüketiyoruz, yakında dr bulamayacaz

21
35
yanıtYanıtla
Deniz Deniz:

Aynı durumla bende karşılaştım diş hastanesinde benim yakınımı asistan muayene etti bu arada 2 saat bekledim orda sekreter sandığım biri meğer uzmanmış telefonla uğraşdı bu süre zarfında yakınım çıktı asistan bir bakarmısınız dedi uzmana sadece görüş belirtecekti şu an meşgulüm bayramdan sonra gelsin dedi yolladı bu arada bayrama 1 ay vardı. Doktorlarımız baş tacımız ama bazıları çıkıyor böyle.

54
1
yanıtYanıtla
Veli SANLI :

Ha ondan sonra neden sağlık çalışanlarına darp var. Önce hayvan gibi muamele eden personelinizi eğitin. Takın oraya sesli kameralar insanlar en azından delil olsun. hemşireler de farksız.

35
18
yanıtYanıtla
bekir yapici:

benim nazarimda 3 kurusa tenezzül ederek görevini suistimal eden veya yapmiyanlar yeralti yer üstü icme sularimizin zehirlenmesine göz yumanlar ülkemizde kanserin artmasina sebep olanlar seyirci kalanlar dogamizin yasam alanlarimizin sirf maddi cikarlar ugruna talanina yagma edilmesine yol verenlerin alakasiz ve ilgisiz kalanlarinda töreristlerden hic bir farki yoktur benim icinde onlarda vatan millet ve devlet hainidirler neticede ayni hedefe yönelik degisik yoldan bu ülkeye zarar verenlerdir.

46
5
yanıtYanıtla
Emre Güler:

Hadi bakalım soruşturma sonucunu bekliyoruz.

44
3
yanıtYanıtla
Musti40 :

doktor olmuşsun, ama neden doktor oldun? Senin gibiler ancak parası için çalışır meslek aşkı için değil, umarım sende o hastaneden gidersin!

35
7
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title