Haberler

Cinsel organında çıkan sivilcenin 'gazlı gangrene' dönüşmesi nedeniyle ölümden döndü

Güncelleme:

Eskişehir'de genital bölgesinde çıkan sivilcenin kısa süre sonra halk arasında 'gazlı gangren' olarak bilinen ölümcül kas zarı enfeksiyonu olan 'Fournier Gangreni' hastalığına dönüştüğünü öğrenen vatandaş ölümden döndü. Yapılan ameliyatla sivilce alınarak, kaybedilen testisin yerine taklit bir testis koyuldu.

Evli ve 2 çocuk babası Murat Çalışkan'ın genital bölgesinde 15 gün önce çıkan sivilce kısa sürede büyüdü. Çalışkan'a yapılan tetkikler ile halk arasında 'gazlı gangren' olarak bilinen 'Fournier Gangreni' teşhisi koyuldu. Tedaviye alınan Murat Çalışkan'a hayati tehlikesi nedeniyle acil ameliyat planlandı. Çalışkan'ın uyluk kısmındaki kas ve cilt dokusu, damarları ile birlikte genital bölgeye transfer edildi.

YÜZDE ELLİ ÖLÜME GÖTÜRMESİ MÜMKÜN

Ameliyatı yapan doktor, hastalığın yüzde 50 ölüme götürecek kadar ciddi olduğunu söyledi. Çok ciddi bir planlama yaparak ameliyata karar verdiklerini ifade eden doktor, "Genital bölgede çok ciddi bir enfeksiyonla acil olarak hastanemize müracaat etmiş. Hastanemize ilk müracaatında üroloji kliniği tarafından değerlendirilmiş. Üroloji kliniğinde halk arasında 'gazlı gangren' olarak bilinen 'Fournier Gangreni' olarak adlandırılan çok ciddi ve hayatı tehdit eden bir enfeksiyon görüldüğünden dolayı acil olarak ameliyata alındı. Bu ameliyat sırasında ölü dokuların tamamı temizlendi ve enfeksiyonun engellenmesine çalışıldı. Takip eden dönemde hastanın genel durumunun bozulmaması ve enfeksiyonun ilerlememesi için tekrar acil olarak ameliyata alındı ve bu ameliyat sırasında genital bölgedeki testislerinden birinin alınması durumunda kalındı. Bu ameliyat sonrasında kalan testisin hormonal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için üzerinin acil olarak kapatılmasına gerek görüldü. Uyluğun iç kısmından çok özellikli bir dokuyu kullanmaya karar verdik" dedi.

"HASTANIN KAYBETTİĞİ TESTİSİ TAKLİT EDİLDİ"

Bu ameliyatın dünyada oldukça ender görüldüğünü söyleyen doktor sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz bu tür ameliyatları mikroskop eşliğinde yapıyoruz. Uyluk bölgesindeki çok özellikli dokuyu genital bölgeye transfer ederek hem hastanın testisi üzerindeki yumuşak doku örtüsünü sağlamayı hem de oradaki kayıp dokuyu tamamlayarak hem fonksiyonel hem de kozmetik bir ameliyat yapmayı planladık. Yaptığımız bu ameliyat, çok özellikli bir ameliyattır. hastanın uyluk kısmındaki kas ve cilt dokusu kendi damarları ile birlikte genital bölgeye transfer edildi. Mikroskop altında gerçekleşen bu ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Uyluk iç kesiminden alınan kasla hastanın kaybedilen testisi taklit edilecek şekilde şekillendirilerek yerine yerleştirildi. Hastanın doku alınan kısmı da tamamen kapatıldı ve sadece bir çizgi kalacak şekilde bir ameliyat gerçekleştirildi. Hastayı takibimiz halen devam etmekte ve yakın zamanda hastayı taburcu etmeyi planlamaktayız. Hastamızın durumu gayet iyi. Bu 'gazlı gangren' hastalarda yüzde 50'ye kadar ölüme neden olabilen çok ciddi bir hastalıktır."

"BU HASTALIK BENİ ÖLDÜRÜYORDU"

Operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu ifade eden Murat Çalışkan ise bir sivilce nedeniyle hayatının karardığını söyledi. Hayati tehlikesi nedeniyle çok endişelendiğini anlatan Çalışkan, "Hocalarımızın sayesinde kurtuldum. Kasıklarımda aşırı şişme oldu. Bu hastalık neredeyse beni öldürmek üzereydi." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Mustafa Çalışkan Şehir Hastanesi Eskişehir Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Yaşayan Bilir:

sakın hafife almayın vatandaş organı aldırmış kolay atlatmış, şekere dikkat edin kılcal damarların iltihaplı yere oksijen taşıyamadığından kaynaklanıyor bu iş tedavisi çok ağır iltihaplı bölgeye oksijen gitmeyince çürümeye başlıyor ve doku resmen alınıyor ve o bölgenin derisi açılıyor her gün ağrı kesici ve ya anestesi olmadan kanamayı engellemesin diye damarlarda kanama görülünceye kadar iç taraftan steril bezle kazınıyor Allah kimseye yaşatmasın bir yakınıma refakat ettim çok zor dikkat edin

58
1
yanıtYanıtla
Yeni Dünya:

Diğer adı "Et yiyen bakteri" olarak tanımlanır, Eti hızla çürütür ve kokar, hayvanlarda gençlik hastalığı vardır bi şey yiyemez 1 hafta gibi süre içerisinde zayıflatır ve öldürür bu da onun gibi çok kısa sürede insanı öldürür, çok dikkatli olmak lazım

yanıt0
yanıt0
Sofu:

Böyle şey olursa doktora gitmekten çekinmeyiniz

19
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Acaba ne yaptıda böyle hasta oldu.

5
15
yanıtYanıtla
Cahil hunter:

İnsanın hasta olması için birşey yapmış olması gerekmez, şifalar diler ve geçersin. Cahil cahil sebep sonuç ilişkisi kurmaya çalışmayın

yanıt1
yanıt0
Ceyo:

Sivilce diyor.Her yerde çıkabilir ve iyileşmezse iltihap sorun olabilir.Hasta olmak için illa bir şey yapmana gerek yok.

yanıt1
yanıt0
Yilmaz:

Bende de vardi, ama pek dikkate almadim. Belki doktora gitsem iyi olur.

10
9
yanıtYanıtla
Yeni Dünya:

Uzun yıllar sigara içmiş kişiler , tedavi sırasında her gün sürekli anestezi uygulandığı için ciğerler sorun çıkartıyor, bayılamyınca acı çekiyor ve doktorlar işini yapamıyor ,iyi temizlenmezse de enfeksiyon durdurulamıyor

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title