Haberler

Meme Kanserine Özel: İyi Bak Kendine Atölyesi

Kanser Savaşçıları Derneği, kanser tanısı alan kadınlara özel güzellik ve sağlık dolu atölyesinde Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na özel sadece meme kanseri tanısı alan kadınları ağırladı.

Atölyeye katılarak tedavi gören kadınlara destek olan oyuncu Şilan Makal, katılımcılarla sohbet edip onlara makyaj yaptı.

Kanser Savaşçıları Derneği, kanser tedavisi gören kadınları bu zorlu süreçte hastalıktan uzaklaşıp, güzellik dolu keyifli bir gün geçirmeleri amacıyla bir yıldır İyi Bak Kendine atölyeleri düzenliyor. Hastalık ve tedavinin neden olduğu saç, kaş kaybı, cilt renginin farklılaşması vb. fiziksel değişikliklerle baş etmelerini kolaylaştıracak yöntemlerle ilgili uygulamalı eğitimlerin verildiği atölyelerde kadınlar hem güzellik ve sağlık dolu keyifli bir gün geçiriyor hem de birbirleriyle deneyimlerini paylaşıyor. Genellikle 7-8 hastanın davet edildiği atölyelerde gönüllü cilt bakım uzmanları tanı alanlara özel cilt bakımı yapıp, evde de uygulayacakları yöntemleri anlatıyor. Ardından makyaj sanatçıları, katılımcılara makyaj yaparken, kaş çizmek, kirpik takmak gibi konularda eğitim veriyor. Beslenme ve egzersiz konularında da uzmanlar, kadınların sorularını cevaplayıp, uygulamalar gerçekleştiriyor.

Ekim'in Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle bu kez uzmanlar Koç Üniversitesi Hastanesi'nde meme kanseri tanısı almış ve tedavi gören katılımcılarla kendilerine nasıl daha iyi bakabileceklerini anlattı. Önce Dermalogica Eğitim Müdürü Melike Yumlu ve ekibi tarafından cilt bakımı yapılan kadınlara Jane Iradale makyaj sanatçısı Sevil Önal makyaj yaptı.

Artistik Kuaförler Derneği (AKD) ile ünlü saç tasarımcı Sabit Akkaya'nın da destek verdiği etkinliğe, Akkaya'nın ekibinden Onur Altan katıldı. Altan katılımcıların saçlarına şekil vererek istedikleri değişiklikleri gerçekleştirdi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri meme cerrahı Doç. Dr. Ece Dilege ve medikal onkolog Doç. Dr. Fatih Selçukbiricik tedavi sürecine dair katılımcılara bilgi vererek tedavi hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

MEME KANSERİ SAVAŞÇILARINA EN GÜZEL DESTEK

Genç oyuncu Şilan Makal, Kanser Savaşçıları Derneği'nin Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na özel düzenlediği İyi Bak Kendine atölyesine katılarak kadınlara makyaj yaptı.

Kanserle mücadele eden kadınlarla bir araya gelen Makal, tanı alanlara bol bol sohbet etti. Makyaj uzmanlarıyla beraber katılımcıların makyajlarına da destek veren güzel oyuncu, "İyi ki geldim, çok mutluyum. Bilinçlendim, çok güzel insanlarla tanıştım." dedi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title