Haberler

Son dakika haberi | Bilecik'te çoğu üniversite öğrencisi 100 kişi hastanelik oldu

Güncelleme:

Son dakika sağlık haberine göre Bilecik'te çoğu üniversite öğrencisi 100 kişi hastanelik oldu Bilecik'te çoğu üniversite öğrencisi yaklaşık 100 kişinin, ishal, bulantı, halsizlik ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurmasının ardından konu hakkında açıklama yapan Bilecik Valisi Dr.

Bilecik'te çoğu üniversite öğrencisi 100 kişi hastanelik oldu

BİLECİK - Bilecik'te çoğu üniversite öğrencisi yaklaşık 100 kişinin, ishal, bulantı, halsizlik ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurmasının ardından konu hakkında açıklama yapan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Yatan hasta bulunmamakta olup, başvuran hastalar tedavileri yapılarak taburcu edilmektedir" dedi.

Alınan bilgilere göre, Bilecik'te KYK ve özel yurtlarda kalan çoğu kız üniversite öğrencisi 100 kişi, ishal, bulantı, halsizlik ve karın ağrısı şikayetiyle Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne başvurmuştu. Hastaneye gelemeyecek şekilde olanlar ambulansla getirildiği gözlenirken, öğrencilerin yurtlarda yedikleri yemeklerden ve içtikleri sulardan numune alındığı öğrenildi.

"Bizim yurtta 6 kişi daha böyle, her yurttan çıkıyor"

Arkadaşını hastaneye getiren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi Furkan Tuygun, "Arkadaşımı getirdik hastaneye, yemekte olduğunu düşünüyoruz zehirlenme durumunun. Tatlıda bir problem çıkmış herhalde. Sabah midesi bulanıyordu. Öğlene yakın da istifra etti. Öyle olunca direk hastaneye geldik. İçerde şimdi bekliyoruz. Bizim yurtta 6 kişi daha böyle, her yurttan çıkıyor. Muhtemelen okul yemekhanesinden olduğunu düşünüyoruz. Sabahtan benim yan odanda arkadaşım vardı Mete. O da istifra etti sabah 5'te. Şimdi korona virüs (Covid-19) var diye de hastaneye de pek girmek istemiyorlar" dedi.

"Konu Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir"

Konu hakkında Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya yazılı bir açıklama yaparak, "Dün gece saatlerinden itibaren, vatandaşların karın ağrısı, bulantı ve kusma semptomlarıyla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine başvuruları bulunmaktadır. Yatan hasta bulunmamakta olup, başvuran hastalar, tedavileri yapılarak taburcu edilmektedir. Konu Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Hastaların şikayet sebebi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince numune ve analiz çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Öte yandan hastane acil servisinde, müşahede altında tutulan iki hastayı Vali Dr. Kemal Kızılkaya ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilecik Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title