Haberler
BBC

Elektronik Sigara Kanser ve Kalp Hastalığı Riskini Artırıyor

Güncelleme:

Yapılan son araştırmalar, elektronik sigaranın kanser ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini gösterdi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, elektronik sigaranın kanser ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini yazdı. Gazete birinci sayfasından duyurduğu haberinde hastalıklarda artış vakalarının 10 yıl içinde görülebileceğini bildirdi.

NORMALDEN DAHA AZ ZARARLI AMA...

Gazetenin bilim editörü Sarah Knapton'ın imzasını taşıyan haberde, New York Üniversitesi Tıp Okulundan araştırmacıların elde ettikleri bulgulara değiniliyor.

Araştırmacılar elektronik sigara içmenin normal kıyasla daha az zararlı olduğunu kabul etseler de şu uyarıda bulunuyor: "Elektronik sigara güvenilir görülmemeli."

DNA'YA ZARAR VERİYOR

Bilim insanları ABD'deki araştırma kapsamında farelerdeki DNA mutasyonlarının yanı sıra insanların akciğer ve kalp hücrelerini de incelemişler. Araştırmada elektronik sigaranın DNA'ya zarar verdiği ve DNA'nın kendisini tamir etmesini önlediği belirlenmiş.

ELEKTRONİK SİGARAYA GEÇİN ÇAĞRISI YAPILIYORDU

İngiltere'de yaklaşık 3 milyon kişinin elektronik sigara içtiği biliniyor. Ülkede sağlık yetkilileri 2015'ten bu yana sigara tiryakilerine, yüzde 95 oranında daha güvenli olduklarını söyledikleri elektronik sigaraya geçmeleri çağrısı yapıyordu.

BBC

Komik - İlginç Sağlık Haberler

500

Yorumlar (17)

MURTAZA:

ELEKTRONIK SIGARANIN TEK ZARARI, DEVLETE VERİLMEYEN VERGİ !

9
0
yanıtYanıtla
hasan:

kapalı ortamda sigara yasğını delmek için çıkarılmış toplumu tarip etmek için çıkarılmış icat. düşmanın bu ülkeyi ne kadar zarar verirse o ladar kar mantığı

0
8
yanıtYanıtla
ender:

bbc türkçenin yaptığı 45 dakikalık belgeseli izleyin tamamı kanıt niteliğindedir belgesel içinde sigara firmasına gidip oradaki bilim adamına test yaptırmış ve e-sigaranın hiçbir zararı olmadığını söylemiştir. ileriye dönük bi zararı olurmu bilinmez ama sigara insana 100 zarar veriyorsa e-sigaranın zararı 5 civarıdır.

6
0
yanıtYanıtla
ADİL:

E sigaranın içindeki hangi maddeler bu yazdıklarınızı yapıyormuş, onuda yazsaydınız bizde kullananlara ''bak bunun için şu madde var bu madde hastalığa yol açıyor'' diyebilseydik. Sırf sayfa doldurmak için hiç araştırmadan yapılan haber.

2
1
yanıtYanıtla
Coral:

Kap krizi yeni bir hastalık

3
0
yanıtYanıtla
BEN AMERİKA PREZINTIYIM:

TABİ DEVLET BUNLARDAN VERGİ ALAMAYINCA KARALAMA KAMPANYALARI BAŞLADI DÜPEDÜZ YALAN HABER BEN 3 AYDIR KULLANIYORUM VE 1 DAL SİGARA ALMADIM AĞZIMA

2
0
yanıtYanıtla
Ilmi ledun:

BEYNİ OLANDA KONUŞUYOR OLMAYAN DA! Yahudi mallbora satışları düşünce tamamen zararsız olan elektronik sigaraya iftira atıyor.. Rakı değil de siyah çay zararlı öyle mi? Hay sizin beyninizi

1
1
yanıtYanıtla
tabii canım:

heee heee kardeşimm heee.

1
1
yanıtYanıtla
KISACA BİLGİ:

1)elektronik sigaralarda base yani sıvı içinde gliserin. propilen, seğreltilmiş nikotin ve aroma vericiler bulunur. propilen diskoteklerde yapay duman yapımında kullanılan maddedir. propilenle alakalı yeteri klinik çalışma yoktur. bu nedenle hastalık yapıp yapmayacağı zamanla ortaya çıkacaktır. gelelim gliserine;bu madde temelde şerbettir. yani yoğun şekerli su gibi düşünün. bununda fazlaca vücuda alınması glisemik indeksi bozmakta dolayısıyla şeker hastalığına sebep olmaktadır. seğreltilmiş

2
0
yanıtYanıtla
Yalan:

Ben elektronik sigarayla sigarayı bıraktım. 1 yıldır içmiyorum canım sigara içmek de istemiyor. Dünya düzeni işte, para olunca işin içinde böyle zehir tacirliği de yapar haber kanalları sizin gibi. Uyuşturucu satıcısından farkınız yok.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title