Haberler
BBC

Eğitim Süresi Uzadıkça, Miyop Olma İhtimali Artıyor'

Times'ta yer alan bir haberde, eğitim görülen süre ne kadar uzarsa, görme yeteneğinin o kadar çok zarar gördüğü tezinin bilimsel bir araştırmayla kanıtlandığı belirtiliyor.

Times'ta yer alan bir haberde, eğitim görülen süre ne kadar uzarsa, görme yeteneğinin o kadar çok zarar gördüğü tezinin bilimsel bir araştırmayla kanıtlandığı belirtiliyor.

Haberde, üniversite okumanın ya da okumamanın gözlük takmak zorunda kalıp kalmayacağınızda belirleyici olabileceği vurgulanırken, bazı uzakdoğu ülkelerinde çocukların yüzde 80'inin gözlerinin bozuk olduğu söyleniyor.

Cardiff ve Bristol Üniversiteleri'nden uzmanların yaptığı araştırmanın ayrıca, kapalı mekanlarda çok fazla zaman geçirmenin son 50 yılda miyop vakalarının neden iki katına çıktığını da açıklayabileceği vurgulanıyor.

Habere göre uzmanlar araştırmada 68 bin kişinin genetik bilgilerini inceledi.

Genetik olarak daha uzun süre eğitim almaya yatkın olanların miyop olma ihtimallerinin daha büyük olduğu, genetik olarak miyop olmaya yatkın olmanınsa insanları daha uzun süre eğitim almaya yöneltmediği saptandı. Kitap okumak göz bozar mı? Uzmanlar buradan da, görme yeteniğine zarar verenin daha uzun süre eğitim almak olduğu sonucuna vardı.

İngiliz Tıp Dergisi'nde yayımlanan araştırmayı yapan ekibini başkanı, Cardiff Üniversitesi'nden Jes Guggenheim, "16 yaşında okulu bırakan birine kıyasla, bir üniversite mezunu bir diyopter daha miyop olur. Bu fark da göz doktoruna gittiğinizde önünüze konan harflerin alt yarısını okuyamamanız anlamına gelir" dedi.

Guggenheim kitap okumak ve gözlerin bozulması arasındaki ilişkinin de kesin olmayan kanıtlara dayandığını, ancak kitap okumanın büyük ihtimalle daha çok kapalı mekanlarda kalmak anlamına geldiğini de söyledi.

BBC

Genetik Cardiff Times Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title