Haberler

Çölyaklı Vatandaşlara Glutensiz Kahvaltı

Güncelleme:

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, çölyak hastalığı bulunan vatandaşlar için glutensiz kahvaltı programı düzenledi. Programda çölyak hastaları ve çocukları ağırlanırken, Başkan Köken farkındalık yaratmak amacıyla konuşma yaptı.

Çölyaklı vatandaşlara glutensiz kahvaltı

İSTANBUL - Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, glutensiz gıdalardan özel olarak hazırlanan kahvaltı programında çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Deniz Köken, Osmanlı Park'ta düzenlenen kahvaltı programında gluten duyarlılığı sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan, yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması gereken çölyak hastası vatandaşları ve çocukları ağırladı.

Programa Avrupa Yakası Çölyak Derneği Başkanı Cemalettin Kaymakçı ve dernek çalışanları da katıldı.

Programda bir selamlama konuşması yapan Başkan Deniz Köken: "Bu programı farkındalık olsun diye yapıyoruz ama illa buna bir ad koymanın gereği yok. Bir şeyin Anneler Günü, Sevgililer Günü, Babalar Günü gibi gün olarak algılanması taraftarı değilim. Her günü insan olma, Allah'ın bize lütfettiği canı en iyi şekilde koruma ve kollama günü olarak algılayarak yaşamımızı idame ettirmekte daha çok fayda var diye düşünüyorum. Glutensiz hayat meselesi sağlıkla ilgili önemli bir konu. Ürünler pahalı. İstanbul'da bu ürünlerle ilgili satış yapan yer yokmuş. Sadece marketlerin bölümlerinde var. İstanbul'da ulaşımın en kolay olduğu bir mekanda böyle bir yer yapılırsa iyi olur. Ucuza satmak için bu ürünlerin üretimini de yapmak lazım" dedi.

145 aileye 3 ayda bir gıda desteği

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, çölyak hastalığı sebebiyle özel beslenme gereksinimi duyan 145 aileye 3 ayda bir gıda desteği sunuyor. İçinde ekmek, makarna, un, kurabiye, çikolata, karışık kuruyemiş, kahvaltılık, bakliyat, sıvı yağ, çorba gibi gluten içermeyen 19 kalemden oluşan yiyecek paketleri, vatandaşların kapılarına kadar götürülerek ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Çölyak Hastalığı Çölyak Hastalığı Deniz Köken Eyüpsultan Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title