Haberler

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'nin son durumuna dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın birbiriyle örtüşmeyen açıklamaları nedeniyle sorularını yeniledi. Bakan Koca'nın 3 aydır yanıt vermediğini belirten Pala ayrıca, hizmete açılması beklenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin ne zaman açılacağını da sordu. Pala, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneyi ivedi olarak hizmete açması çağrısında bulundu.

Vedat YÜCEBAŞ/BURSA - Bursa'da kapatılan devlet hastanelerine ilişkin 06 Temmuz 2023 tarihinde 7/1455 sıra sayılı yazılı soru önergesi ile Bakan Koca'ya soru önergesi veren Pala'ya cevap 2023 yılı aralık ayına kadar gelmemişti.

14 Aralık 2023 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın makamına yaptığı ziyarette bu hastanelerin durumu hakkında sorularını hatırlatan Pala'ya Bakan Koca, "Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi taşınmayacak, hizmet sunumuna hizmetin kapsamı genişletilerek devam edilecek" yanıtını vermişti.

Prof. Pala bu yanıtı Hastaneyi ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla ve yöneticilerle paylaşmıştı.

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

06 Temmuz 2023 tarihinde sorduğu sorulara 12 Ocak 2024 tarihinde yazılı olarak yanıt alan Pala, verilen yanıt karşısında, "Yüz yüze görüşmemizde hastane taşınmaycak diye açıklama yapılıyor tam bir ay sonra yazılı olarak Çekirge Devlet Hastanesi ile Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin taşınarak birleştirileceği, taşınan hastane binalarının sunulacak hizmetlerin niteliklerinde değişiklik olsa da sağlık hizmeti sunumunda kullanılmaya devam edeceği açıklanıyor. Bakan'ın bu hastanelerin son durumu hakkında yazılı ve sözel açıklamaları birbiriyle örtüşmüyor!" dedi.

Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya konu hakkındaki 1 Şubat 2024 tarihinde verdiği son soru önergesinde:

"Sizinle 14 Aralık 2023 tarihinde makamınızda yaptığımız görüşmede, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin taşınmayacağını, hizmet sunumuna hizmetin kapsamı genişletilerek devam edeceğini açıklamıştınız. Buna karşın soru önergesine verilen yanıtta hastanenin taşınacağı açıklanmıştır. Muradiye Devlet Hastanesinin kapatılmasının ardından o bölgede kalan tek devlet hastanesinin de kapatılması, hastaların sağlık hizmetlerine erişememesine yol açacaktır. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile ilgili son kararınız nedir?" sorularını yöneltti.

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

Pala ayrıca aynı soru önergesinde, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin açılması sırasında taşınacağı açıklanan Çekirge Devlet Hastanesinin binasının ve arazisinin taşınma sonrasında hangi amaçla kullanılacağını ve binada nasıl bir sağlık hizmeti sunulacağını da sordu.

Üzerinden 3 ay geçmesine karşın Bakan Koca bu iki hastanenin son durumu hakkında sessizliğini koruyor!

Bu arada, 2022 yılında hizmet sunumuna başlaması hedeflenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ne zaman açılacağı da belirsizliğini koruyor.

1315 yatak kapasitesi ile (231'i yoğun bakım yatağı) sağlık hizmeti sunumuna başlayacağı açıklanan Ali Osman Sönmez Devlet hastanesinin bir türlü açılamaması, hastane yatağı ve yoğun bakım yatağı ihtiyacı olan hastaları zor durumda bıraktığını söyleyen Pala, Sağlık Bakanlığının söz konusu hastaneyi ivedi olarak hizmete açması çağrısında bulundu.

Pala ayrıca, Bursa'da hasta yatağı ve yoğun bakım yatağı ihtiyacının karşılanması için Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesinin kapatılmaması, hizmet sunumuna devam etmesi gerektiği konusundaki görüşünü de tekrarladı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Ali Osman Sönmez Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Milletvekili Kayıhan Pala Bursa Bursa Sağlık Politika Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title