Haberler

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Kara Mürver Bitkisi ve Kolon Kanseri Araştırması

Güncelleme:

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanları, kara mürver bitkisinin kolon kanserine etkisini araştırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından kabul edilen bir proje hazırladı. Proje kapsamında, MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu liderliğinde bir ekip, kara mürver bitkisinin meyve özütleri üzerinde çalışarak kolon kanserine olan etkisini inceleyecek. Proje, kara mürver meyvesinin antioksidan etkisi ve kanser üzerindeki etkilerini araştırmayı hedeflemektedir.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanlarının kara mürver bitkisinin kolon kanserine etkisini araştırmak amacıyla hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

MAKÜ'den yapılan açıklamada, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu liderliğinde oluşturulan ekip, kara mürver bitkisinin meyve özütleri üzerinde çalışarak bitkisini kolon kanserine iyi gelip gelmediğini inceleyecek.

"Antioksidan etkisi var"

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu da projenin ana maddesinin kara mürver meyvesi olduğunu belirtti.

Kara mürveri yapısında sağlık açısından faydalı birçok bileşen olması dolayısıyla araştırmada kullanacaklarını dile getirerek "Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan meyve türü. Bu meyvenin yapısındaki bileşenlerden bazılarının özellikle antioksidan etkisi olması bakımından vücuttaki zararlı maddeleri temizleyici özellikte. Bu nedenle özellikle bu bitkinin kanser üzerinde nasıl bir etki ortaya çıkarabileceği konusunda projemizi araştırma ekibimizle birlikte olgunlaştırıp TÜBİTAK'a sunduk. Projemiz TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Projemizde kara mürver meyvesinin kolon kanseri üzerinde nasıl etkileri olacağını tespit etmeye çalışacağız. Yaptığımız ön araştırmalar bu üründen olumlu bir sonuç elde edebileceğimizi gösteriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ahmet Hulusi Tübitak Burdur Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title