Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: BioNTech üzerine TURKOVAC çalışmasını başlatacağız

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 doz BioNTech aşısı üzerine 1 doz TURKOVAC aşısı çalışmasını başlatacağız. mRNA üzeri inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Korona verilerine ve aşılama çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri aktaran Koca, yeni bir gelişmeyi de aktardı.

Bakan Koca: BioNTech üzerine Turkovac çalışmasını başlatacağız

"DÜNYADA İLK OLACAK"

Bakan Koca, Covid-19'a karşı aşılama çalışmalarındaki son duruma ilişkin soruya, "2 doz BioNTech aşısı üzerine 1 doz TURKOVAC aşısı çalışmasını başlatacağız. Hastadaki antikor değişimini gözlemleyeceğiz. Pazartesi günü başlayacak çalışma. Etik kurul çalışmasını tamamladı, izin verdi. Çalışma ilk başta Ankara Şehir Hastanesi merkezli başlayacak. mRNA üzeri inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak" dedi.

RANDEVULAR GEÇEN AY AÇILDI

Bakan Koca, geçtiğimiz ay sonunda şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısı yapılabileceğini duyurmuştu. İsteyen vatandaşlar hatırlatma dozu olarak Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminden TURKOVAC aşısı için randevu alabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Fahrettin Koca TURKOVAC mRNA Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

500

Yorumlar (2)

UğuR DURAN:

Allah'tan 3. Bionteki vurdurdum. yoksa Sinovak'ın oğlan Kardeşi Türkovak'ı enjekte edeceklerdi bize... Nitekim Sinovak aşısının hiç bir derde derman olmadığı araştırmacılar tarafından kanıtlandı... Bundan sonra dışardan aşı gelmez. Çek Türkovak'ı gitsin..!! bu arada bana burdan kimse çakma milliyetçilik yapmasın, cevabını veririm.

1
5
yanıtYanıtla
seyhan:

Sinovak ilk uygulanmaya başlandığında 65 yaş ve üzeri vakaların ne kadar düştüğünü bu işin içinde aktif çalıştığım için çok net biliyorum gayet güzel işe yarıyor, öyle sen sinovak işe yaramaz araştırmacılar söylüyor desende ortada işe yaramadığına dair bir araştırma çalışma yok, öncelikle bilerek konuş, ikinci olarak sinovak 'ın kardeşi Türkovak diyerek onunda işe yaramaz olduğunu belirtiyorsun, sakın ola milliyetçiyim diye ortalarda dolaşma, cevap vereceksen ver ancak önce git aşı nedir öğren.

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title