Haberler

Sağlık-sen'den 23 Nisan Kutlaması

Memur-sen'e Bağlı Sağlık-sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, TBMM'nin 88. Kuruluş Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutladı.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, TBMM'nin 88. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan Zileli, 23 Nisan 1920 tarihinin, yeni Türk Devleti'nin temellerinin atıldığı ve ulusal egemenliğimizin ilan edildiği gün olması nedeni ile önemli bir gün olarak tarihe geçtiğini belirterek, " Yurdun dört bir yanından seçilen temsilciler (milletvekilleri) Mustafa Kemal Atatür'ün önderliğinde Ankara'da toplanmış ve Kurtuluş savaşımızla ilgili bütün kararları verilerek misak-ı milli sınırlarımız çizilmiştir. Meclisimizin açılması; umutsuzlukların, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ışığında devam etmiştir" dedi.

Büyük uyanışını gerçekleştirerek, işgal girişimlerine başkaldıran Türk milletinin yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih sahnesinde büyük bir mücadele vermiş ve tüm dünyaya Türk Milletinin bağımsızlığından taviz veremeyeceğini gösterdiğini vurgulayan Zileli, şunları kaydetti; "Büyük Millet Meclisi, hiçbir baskıdan etkilenmeden çalışmış, zor günlerin aşılmasında varlığıyla, milletimize güç vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sevr antlaşmasını yırtıp hiçbir şekilde milli bağımsızlıktan ödün vermeyen bir meclistir. Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, büyük Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Büyük önder Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesi geleceğimizin güvencesi olan çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir." Açıklamasında çocukları da tebrik eden Zileli, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; ilk meclisimizin kahraman üyelerini ve milli egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren vatan sevdalısı kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile tüm dünya çocuklarının huzur, barış içerisinde yaşamasını dileriz" dedi.

(İG-SE-Y) 23.04.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title