Haberler

Safranbolu'nun Dünyaca Ünlü Kanyonları Temizleniyor

Safranbolu Belediyesi İlçede Bulunan Doğa Harikası Kanyonları Temizlemeye Başladı.

Safranbolu Belediyesi ilçede bulunan doğa harikası kanyonları temizlemeye başladı.

Safranbolu Belediyesi tarihi evleri kadar dünyaca ünlü kanyonları turizme açmak için çalışmalar başlattı. Belediye kanyonları kanalizasyondan arındırarak, temizlemeye başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, tarihi evleri kadar kanyonlarının ün sahibi olduğunu ifade ederek, "Bütün amacımız turizmimizi daha çok canlandırmaktır. Tarihi evlerimizi ve yapılarımızı restore ediyoruz. Kültür Turizmi için toplantılar organize ediyoruz. Ama doğa harikası çevremizden yararlanamıyoruz. Bu konuda daha önce kanyonlarımıza akan kanalizasyon ile alakalı bir çalışma yaptık şimdi ise kanyonların temizliğine başladık. Kanyonlarımız çok pis kullanılmış. Bu kanyonlarımızı temizliyoruz ve halkımızdan da biraz daha ilgi bekliyoruz. Temiz tutalım kanyonlarımızı hafta sonu turizm yoğunluğunu hafta içine de yaymak için bu kanyonlarımızı turizme açmalıyız. İlçemizi gelen turistleri yeraltından da gezdirelim" dedi.

(YE-İÇ)

07.08.2007 15:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title