Haberler
BBC

Saddam Hüseyin Adlı Hint Mühendis İş Bulamıyor

Güncelleme:

İdam edilmesinden bu yana 10 yıldan uzun süre geçse de, eski Irak lideri Saddam Hüseyin, bir mühendisin hayatında hala çok büyük bir yer işgal ediyor. Hint gemi mühendisi Saddam Hüseyin, iş başvurularında 40'tan fazla kez ret alınca, işverenlerin ismi nedeniyle kendisini istemedikleri sonucuna vardı.

BAŞVURULAR ÇOK ZAMAN ALIYOR

Hint mühendis Saddam Hüseyin, başta yeni ismiyle yeni bir pasaport, ehliyet ve yeni belgeler alarak bu sorunu kolayca halledebileceğini sandı. Ancak, yeni ismiyle okula gittiğine dair bir kanıt sunamadığı için başvurular çok zaman alıyor.

SINIF ARKADAŞLARI ÇOKTAN İŞ BULDU

Saddam Hüseyin, Tamil Nadu eyaletindeki Noor-ül İslam Üniversitesi'nden mezun olmasından iki yıl sonra, sıkıntı yaşamaya başladığını belirtti. Saddam Hüseyin, üniversiteden iyi dereceyle mezun oldu, sınıf arkadaşları çoktan iş buldu, ancak denizcilik şirketleri mühendis Saddam Hüseyin'i geri çeviriyor.

SINIR GEÇİŞLERİNDE SORUN YAŞAYABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Hindustan Times gazetesine konuşan Saddam Hüseyin, "İnsanlar beni işe almaktan korkuyor." dedi. Saddam Hüseyin, kendisine 25 yıl önce Iraklı diktatörün ismini verdiği için ise dedesini suçlamıyor. Hüseyin, şirketlerin sınırları geçerken görevlilerle yaşanabilecek sorunlardan çekindiğini anlattı.

YENİDEN MAHKEMEYE GİDECEK

Saddam Hüseyin, 5 Mayıs'ta yeniden mahkemeye gidecek. Bu kez, üniversite diplomasındaki ismi değiştirebilmek için, öncelikle ortaokul ve lise diplomalarındaki ismi değiştirmeye çalışacak.

BBC

Saddam Hüseyin Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title