Haberler

Rusya ve Türkiye Otomotiv Sanayisinde Rakip Değil Müttefik

Rus-Türk İşadamları Derneği (RUTİD) ile ticaret ve üretim şirketi "Spetsavtoprom" ortak faaliyet memorandumu imzaladılar.

Rus-Türk İşadamları Derneği (RUTİD) ile ticaret ve üretim şirketi "Spetsavtoprom" ortak faaliyet memorandumu imzaladılar.

Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği hem devlet başkanları hem de iş ve ticaret insanları seviyesinde devam ediyor. Rusya ve Türkiye iş insanları arasındaki işbirliğinin sağlamlaştırılması amacıyla1998 yılında kurulan RUTİD bugün kendi alanındaki en büyük kuruluşlardan biri. İş insanları arasındaki diyaloğu destekleyen dernek, Rusya-Türkiye iş konferansları düzenliyor ve ikili projelerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Bu projelerden biri "Dorkomekspo-2014" yol-ulaşım teknolojileri formunda hayata geçti.

"Dorkomekspo-2014" forumu Rusya Parlamentosu Devlet Duması, Moskova Belediyesi, Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Federal Yol Ajansı'nın desteği sayesinde 17 yıldır düzenleniyor. Kremlin'den yalnızca yüz metre uzaklıktaki Moskova mimarisinin en güzel örneklerinin biri olan Gostinniy Dvor'da düzenlenen "Dorkomekspo-2014' fuarında iki kurum arasındaki görüşme dostluk ortamında gerçekleşti. RUTİD adına görüşmeye Dernek başkanı Esat Sarı ile İnşaat Komitesi üyeleri, Spetsavtoprom adına ise şirketin Başkan Yardımcısı Yuriy Şemçişın ve şirketin diğer çalışanları katıldılar.

Görüşmelerde söz alan Yuriy Şemçişın meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmasına imzalanacak antlaşmanın her iki kurum için de önemli olduğunu belirterek başladı. Spetsavtoprom Başkan Yardımcısı yeni Rusya yasalarına göre ülkenin ağır sanayi ihtiyaçları için satın alınacak ürünlerin Rusya, Belorus veya Kazakistan'da üretilmiş olması gerektiğinin altını çizdi. Şemçişın konuşmasında, Türkiye şirketlerinin Spetsavtoprom gibi şirketlerle sözleşme imzalamaları ve bu tür üretime izin veren sertifika almaları durumunda bunun çalışma için engel olmayacağını söyledi.

Rusya'nın Sesi'nin haberine göre, RUTİD Başkanı Esat Sarı ise konuşmasında, Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi alanında rakip olmadıklarını ve bunun en iyi ispatının bu imzalanan antlaşma olduğunu vurguladı. Memoranduma imza atan Spetsavtoprom temsilcileri RUTİD Yönetim Kurulu üyelerine şirketin fuarda yer alan standlarını tanıtarak Rusya otomobil sanayisinin ileri teknolojileri hakkında bilgi verdiler.

Kaynak: ANKA / Dünya

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı Esat Sarı Moskova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title