Haberler

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırıda Öldürülmesine Tepkiler

Cezayir, Fas, Sudan, Libya ve Tunus'un, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesini kınadığı bildirildi.

Cezayir, Fas, Sudan, Libya ve Tunus'un, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesini kınadığı bildirildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdülaziz bin Ali Şerif, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınayarak, "Türkiye ve Rusya'nın halk ve hükümetleri arasında barış, sadakat ve kardeşlik elçiliği görevini yapana karşı işlenmiş cinayet" olarak nitelendirdi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "Bu zor şartlarda Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olduğumuzu ve tam destek verdiğimizi belirtiriz" değerlendirmesinde bulunulurken, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesi "en şiddetli" ifadelerle kınandı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Karlov'a yönelik terör saldırısını kınayarak, sebebi ne olursa olsun şiddete başvurulmasına karşı olunduğunu bildirdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı Dışişleri Bakanlığı, Rus Büyükelçinin öldürülmesini semavi dinlerin ve uluslararası norm ile antlaşmaların kabul etmediği ve ülkeler arasındaki ilişkilere zarar vermeyi amaçlayan tehlikeli ve çirkin saldırı olarak değerlendirdi. Bakanlık tarafından, Libya'nın, aşırıcılık, şiddet ve teröre karşı Rusya Federasyonu ile dayanışma içinde olduğu ve Türkiye Cumhuriyetinin yanında durduğu ifade edildi.

Tunus Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Ankara'daki saldırının şiddetle kınandığı, Karlov'un ailesine, Rusya hükümetine ve halkına en içten taziyelerin sunulduğu belirtildi. Açıklamada, aşırılık ve terörün tüm şekilleriyle bitirilmesine dönük çabaların artırılması için uluslararası topluma yeniden çağrı yapıldı.

Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Lideri Raşid Gannuşi de yaptığı yazılı açıklamada, ölümle sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınarken, elçinin ailesi ve Rusya Federasyonu'na baş sağlığı dileğinde bulundu.

Gannuşi, saldırıyla diplomasi teamüllerin, elçilerin saygınlığının, uluslararası hukukun ve İslami değerlerin çiğnendiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Libya Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title