Haberler

RTÜK Başkanı Dursun Kırıkkale'de

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, radyo ve televizyonlardaki şiddetle ilgili uygulamalar konusunda bir proje yürütüldüğünü söyledi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, radyo ve televizyonlardaki şiddetle ilgili uygulamalar konusunda bir proje yürütüldüğünü söyledi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk ve Adalet Topluluğunun Kocatepe Salonu düzenlediği "Medya ve Hukuk" konulu programa konuşmacı olarak katıldı. Salonu dolduran öğrencilere RTÜK işleyişi konularında çeşitli bilgiler veren Dursun daha sonra kendisine sorulan soruları cevapladı. Programın ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız'ın günün anısına hazırladığı plaketi kabul eden Başkan Dursun gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 4G ihalesinin iptal edilmesinin söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Dursun, "Şimdi 4G ile bizimle ilgili olan tarafı 4G'de kullanılacak 61 ve 69'uncu kanalların yayıncılık alanlarından alınarak BTK'ya devredilmesiydi. Bizden bunlar talep edilmişti. Biz uzun bir çalışma sonucu bu kanlarlın boşaltarak BTK'ya teslim etik. Bizim açımızdan herhangi bir sorun söz konusu değil. 4G'nin ihalesini biz yapacak değiliz tabi. BTK Ulaştırma Bakanlığı yetkisinde olan bir kurum dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığıyla bu konuyu görüşmek lazım. Bizim açımızdan bir sorun yok" dedi.

Radyo ve televizyonlardaki programlarda şiddet ve argo içeren kelimelerin kullanılmasıyla ilgili olarak sorulan soruya Başkan Dursun, "Biz radyo ve televizyonlardaki şiddetle ilgili uygulamalar konusunda bir proje yürütüyoruz. Üzerinde çalışılıyor, şiddet içeren yayınlar taranıyor, bu taranan yayınlar sınıflandırılacak, arkasından da buna ilişkin neler yapılabilir konusuyla bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Orada varılacak hususları kamuoyuyla paylaşarak şiddete karşı kamuoyunun duyarlı olmasını isteyeceğiz" diye cevap verdi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Kırıkkale Üniversitesi Davut Dursun Kocatepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title