Haberler

Rize'de Sigaranın Zararları Anlatıldı

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce sigaranın zararları konusunda bilinçlendirilen çocuklar, anne ve babalarının bu alışkanlıktan kurtulmasını amacıyla 'Sevgi Yumağı Projesi'ne destek veriyor.

Proje kapsamında kurum yöneticileri, çalışanları, okullarda proje kapsamında gönüllü öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'ndan Atatürk Caddesi boyunca devam edip İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sonlanan bir yürüyüş düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Halk Sağlığı Müdür Yrd. Dr. Dilek Ercan Köse, Yeşilay Cemiyeti, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Programda konuşma yapan Dr. Ali Öner, proje kapsamında il genelinde toplam 400'e yakın ebeveynin çocuklarının desteği ile sigarayı bıraktığını hatırlatarak anne ve babaların çocukları sayesinde sigarayı daha kolay bırakabileceğini vurguladı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr Mustafa Tepe ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sigara içimi dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en önemli önlenebilir sağlık sorunudur. Öyle ki neredeyse her 3 erişkinden 1'i sigara içmektedir. 1940 ve 50'li yıllarda henüz daha tam zararları bilinmezken bir prestij ve kişinin özgüvenini arttırıcı etken olarak görünen sigaranın, 1960'lı yıllardan sonra yapılan araştırmalar neticesinde zararlarının önceden sanıldığının aksine çok ciddi boyutlarının olduğu anlaşılmıştır. Sigara ile mücadelede atılan en önemli adımlardan biri hiç şüphesiz sigara içme yasağıdır. Keşke bu yasak 30 sene önce uygulanabilir olsa idi belki de birçok insanımızın daha hayatını kurtarmış olabilirdik. Henüz sigara kullanmayan çocuklarımıza ve gençlerimize bu illetin ne denli zararlı olduğu öğretilmeli, sigara ve beraberinde tüm uyuşturuculara karşı mücadele etme ve her seferinde karşı koyma alışkanlığı geliştirilmelidir" dedi. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Kahraman Atatürk Caddesi Nebioğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title