Haberler

Rize'de Bisiklet Dağıtım Töreni Düzenlendi

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karal, burada yaptığı konuşmada, sağlıklı bir nesil yetişmesi için hareketli yaşamın önemli olduğunu söyledi.

Hareketli yaşamın çocuklara da öğretilmesi gerektiğini ifade eden Karal, "Sağlıklı bir nesil yetişmesiyle hem hastalıklarımız hem de hastanelerimize olan ihtiyaçlarımız azalır. Devletimiz artık çok güçlü ve bundan yeni nesillerimiz daha güzel bir şekilde faydalanıyor" dedi.

Tepe ise hareketsiz yaşamın, modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin "bisiklet modülü" dersinde kullanmaları amacıyla 300 bisikletin dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tepe Hasan Karal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title