Haberler

    Riekerink Nereden Geldiğini Unutmalı!"

    FutbolArena - Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında söylediği sözler gündem yarattı. Fanatik Gazetesi yazarlarından Serkan Akcan, Hollandalı çalıştırıcının sözlerini eleştirdi.

    Serkan Akcan'dan Riekerink'e eleştiri

    Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Serkan Akcan'ın ifadeleri şu şekilde:

    "Riekerink geçen sezon Galatasaray'ın şampiyondan 28 puan fark yediğini ve şu anda bulundukları yerin tatmin edici olduğunu söylüyor. Galatasaray yakın geçmişte Riijkard sendromu yaşamış bir takım. O da "5. olan takımı 3. yaptım" diyerek madalya istemişti, Riekerink de benzer bir övgü istiyor. Bu mantık Hollanda'da iş yapar ama Avrupa'nın büyük liglerinde ve Türkiye'de iş yapmaz. Riekerink'e hatırlatmak gerek, 2010-11 sezonunda Galatasaray şampiyon takımdan tam 36 puan geride kalarak ligi 8. sırada bitirmişti. Ertesi iki yıl üst üste şampiyon oldu. Fenerbahçe, Tamer Güney'le bitirdiği 2002-03 sezonunda ligi 6. tamamladıktan sonra üst üste iki şampiyonluk kazanmıştı. O yüzden bu mantık büyük takım dinamiklerine aykırı. "Nereden geldiğimizi unutmayalım" diyen Riekerink bence acilen nereden geldiğini unutmalı!

    "HOCANIN FLORYA'DA DOSTU YOK"

    İnsanın kendini övmesi çok sevilen bir durum değildir bizim toplumda. İyiyseniz bırakınız başkaları sizi övsün. Zaten övülürken dostunuzu düşmanınızı öğrenirsiniz. Florya'da Riekerink'e 'son 10 yılın en iyi hocası' diyen kimse bence dostu değil. Nice hocalar gördük şubatta zirvedeyken mayısı evlerinde karşıladılar. Ona bakarsanız, Pereira da Advocaat'tan fazla puan topladı, her istatistik kaleminde önde ama Vitor hocayı hayırla yad eden çok az Fenerbahçeli bulabilirsiniz.

    "SNEIJDER'SİZ KAZANMAYA ODAKLANSA"

    Galatasaray, Başakşehir ile oynadığı kupa maçında bir kez daha 'antrenör' değil 'futbolcu takımı' olduğunu gösterdi. Sneijder bu takımın her şeyi. O varken sahada işler yolunda görünüyor, o iştahlıysa Galatasaray kazanıyor. Galatasaray neden bir sistem üzerinden ilerlemiyor? Mesela Sneijder olmadığında Riekerink'in deplasmanlarda nasıl bir planı var? Hoca keşke biraz bu konulara eğilse..."

    Kaynak: Futbolarena.com / Spor

    Fanatik Gazetesi Serkan Akcan Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title