Haberler

Reyhanlı Barajının kuş envanterine 16 yeni tür eklendi

Güncelleme:

Hatay'daki Reyhanlı Barajı ve çevresinde daha önce varlığı bilinmeyen 16 kuş türünün görüntülenmesiyle bölgedeki kuş çeşidi sayısı 115'e yükseldi.

Hatay'daki Reyhanlı Barajı ve çevresinde daha önce varlığı bilinmeyen 16 kuş türünün görüntülenmesiyle bölgedeki kuş çeşidi sayısı 115'e yükseldi.

Amik Ovası'nı canlandıran ve su seviyesinin her geçen gün arttığı barajda, Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında daha önce bölgede varlığı bilinmeyen 16 yeni kuş türü görüntülendi.

Dernek Başkanı Ali Atahan, AA muhabirine, barajda kuş türü sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Bölgede yaptıkları yeni keşifte yırtıcı ve ördek türlerinin gözlendiğini ifade eden Atahan, 16 yeni kuş türü daha eklenerek Reyhanlı Barajı'ndaki tür sayının 115'e ulaştığını belirtti.

Göçmen ötücü kuşların sayısının attığına dikkat çeken Atahan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin en nadir serçe türlerinden biri olan 'küçük serçe' de barajın tür listesine dahil oldu. Bu türü Hatay'da ikinci kez görüyoruz. Sarıbaşlı kuyruksallayan, çayır taşkuşu, kır incirkuşu gibi göçmenleri alanda ilk kez gördük. Keşifte kılkuyruk, fiyu, boz ördek de yeni görülen türler arasında. Bölge kuşlar için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Balık kartalı, arı şahini, saz delicesi ve çayır delicesi alanda yeni gördüğümüz yırtıcı kuş türleridir."

Atahan, Reyhanlı Barajı'nın Hatay'ın ve Türkiye'nin yeni bir kuş cenneti olma yolunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Amik Ovası Reyhanlı Subaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title