Haberler

Regaip Kandili

Bilecik'te üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Bilecik'te üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Dedeoğlu Camisini doldurmaya başladı. Programda, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve mevlit okunarak dua edildi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, programda yaptığı konuşmada, üç ayların ve Regaip Kandilinin önemi üzerinde durarak rahmet, mağfiret, dua ve kulluk mevsimine ulaşıldığını söyledi.

Hazreti Muhammed'in risalet ile görevlendirilmesinin ramazanın içinde Kadir Gecesi'nde olduğunu, bu gecenin Allahu Teala tarafından müminlere özel hazırlanmış bir hediye gecesi olarak takdim edildiğini anlatan Akkuş, "O geceye gelmeden önce Rabbimiz bizi o geceye hazırlamak, o zamana uyandırmak için bu mübarek üç ayları fırsat olarak sundu. Özellikle Peygamber Efendimizin dikkatimizi çektiği bu gecelerde Allahu Teala kullarına bolca lütufta, ikramda ve ihsanda bulunmuştur. Peygamber Efendimizin özellikle müminleri uyanıklığa, tefekküre, muhasebeye davet ettiği müstesna bir vakittir" diye konuştu.

Kandili sebebiyle cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Akkuş Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title