Haberler

Regaip Kandili

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Müftü Üzüm, yaıymladığı mesajında, üç ayların manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olduğunu belirtti.

Recep, şaban ve ramazan aylarının habercisinin Regaib Kandili gecesi olduğunu aktaran Üzüm, şunları kaydetti:

"Dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkanı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.

Regaib, Allah'ın Resulünün 'Beş gece var ki, o gecelerde yapılan dualar geri dönmez' diye ifade buyurduğu gecelerin de ilkidir. Sevgili Peygamberimiz, bu geceye ulaştığında, 'Allah'ım, recep ve şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslam alemi için tekrar ederek, 'Allah'ım, Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için recep ve şaban ayını mübarek kıl ve ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle' diye dua edelim.

Hayatımızın anlamlı ve bereketli olması için zamanın kıymetini bilerek, her anımızı kulluk bilinci içinde, faydalı işlerle geçirmemiz gerekmektedir. Bu gece camilere koşmalıyız, bolca Kur'an-ı Kerim okumalıyız. Peygamber efendimize bolca salat-ü selam getirmeliyiz. Kaza ve nafile namazlar kılmalıyız. Dünya'ya gönderiliş amacımızı ve gidişatımızı düşünerek tefekkürde bulunmalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Regaib Kandili Emrullah Üzüm Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title