Haberler

Ravza Kavakcı Kan kimdir? Ravza Kavakcı Kan hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Ravza Kavakcı Kan izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Ravza Kavakcı Kan kaç yaşında, nereli? Ravza Kavakcı Kan hayatı ve biyografisi! Ravza Kavakcı Kan kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler çeken Ravza Kavakçı Kan hakkında araştırmalar yapılıyor. Ravza Kavakçı Kankimdir? Ravza Kavakcı Kan kaç yaşında, nereli? Ravza Kavakçı Kan hayatı ve biyografisi!

RAVZA KAVAKCI KAN KİMDİR?

Dr. Ravza KAVAKCI KAN, 30 Mart 1972'de İstanbul'da doğdu.

Bilgisayar Mühendisi, Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi; Dallas Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İİBF Avrupa Çalışmaları yüksek lisansını tamamladı. Washington, DC'de Howard Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde Türkiye'nin AB'ye Giriş Sürecinde "Rol Modellik" Kavramı Üzerinden Güç İlişkilerine Bakışı Konusunda Doktorasını yaptı.

1994'de Belbim A.Ş.'de İstanbul'un ilk elektronik bilet sistemi olan AKBİL Projesi mühendis ekibinde ve Müşteri Hizmetleri şefi olarak çalıştı. 2008'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Birliği'nden fon alan ilk projesinin yürütücüsü oldu. Howard Üniversitesinde verdiği derslerin akabinde, İstanbul Ulaşım A.Ş.'de Siyaset Bilimi Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca Gaziantep, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans ve yüksek lisans dersleri verdi.

Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği Akademik Komisyon üyesi olmanın yanı sıra birçok farklı sivil toplum örgütünde çalışmalar yapmış olan Dr. Ravza KAVAKCI KAN, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İstanbul Hanımlar Komisyonunda Dış İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 Yerel ve Genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekili Merve KAVAKCI'nın seçim programını yürütmenin yanı sıra, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi adayı idi.

25. Dönem ve 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ne girdi. TBMM'nde AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Dış İşleri Komisyonu üyesidir. AK Parti MKYK görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı'dır.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Dr. Ravza KAVAKCI KAN evli olup bir çocuk annesidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Milletvekili AK Parti İstanbul Gündem Yaşam Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title