Haberler

Rahvan atların veteriner hizmeti BUÜ'den

Güncelleme:

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi ile Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile Veteriner Fakültesi öğrencilerinin at hekimliğine özendirilmesi ve bakımları konusunda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

BUÜ Veteriner Fakültesi, özel bir protokole imza attı. Ata sporu olarak bilinen rahvan atı yetiştiriciliğinin sağlıklı olarak sürdürülmesi ve veteriner fakültesi öğrencilerinin at hekimliği konusunda özendirilmesi maksadıyla kurulan Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği ile işbirliğine gitti. İmza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Dernek Başkanı Erdinç Önen, akademisyenler ve dernek üyeleri katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yaklaşık iki ay önce Mennan Pasinli MYO ve dernek arasında da bir iş birliğinin başlatıldığını hatırlattı. Üniversite olarak kentin her katmanı ile işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "Üniversiteler, bulundukları şehrin ve toplumun ihtiyaçlarını gidermek, ürettiklerini de toplumla paylaşmak zorundadırlar. Bunun için vardırlar. Varlık sebeplerinden birisi de budur. Böylelikle yeni bir protokol ile üniversitenin bir hizmeti ile derneğimizi buluşturmuş oluyoruz. At sağlığı konusunda veteriner fakültemizin hizmetini sunmuş oluyoruz. Bu iş birliğinin bundan sonra farklı alanlarda da devam etmesini umuyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise ata sporunun Bursa'da kalıcı, köklü ve yaygın bir şekilde yapılması konusunda önemli bir mesafe kat edildiğini aktardı. Büyükataman, üniversite-şehir diyaloğunu ortaya koyan ve projeye özel destek veren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a teşekkür etti.

Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği Başkanı Erdinç Önen da atçılığın Türk kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirterek, teknoloji ile atçılığın çok azaldığına işaret etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Saim Kılavuz Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title