Haberler

Prof. Mazrui: "Kenya'daki Saldırının Somalililer Tarafından Yapıldığını Düşünmüyorum"

Kenyalı ünlü Prof.Dr.Ali Mazrui, Kenya'da bir alışveriş merkezine yapılan saldırıyı değerlendirerek, "Ben bu saldırının Somalililer tarafından yapıldığını düşünmüyorum."

Kenyalı ünlü Prof. Dr. Ali Mazrui, Kenya'da bir alışveriş merkezine yapılan saldırıyı değerlendirerek, "Ben bu saldırının Somalililer tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Bunun bir emperyalizm etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 3'üncü Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu için Türkiye'ye gelen Kenyalı ünlü Prof. Dr. Ali Mazrui, Kenya'da bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

Saldırının emperyalist güçler tarafından yapıldığını savunan Mazrui, şunları söyledi:

"Kenya vatandaşı olan bir sürü Somalili var. Biz onların da kurban edilmesini istemezdik. Fakat bu saldırı o vatandaşlar tarafından yapılmadı. Somalililer 5 farklı gruba ayrılıyor. Bu, emperyalizmin bir etkisi. İtalyan Somalililer, İngiliz Somalililer, Fransız ve Kenyalı Somalililer var. Ben bu saldırının Somalililer tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Bunun bir emperyalizm etkisi olduğunu düşünüyorum. Somali ile Kenya arasında bir mesele. Kenya Somali'ye asker gönderdiği için bu Somali'nin bir nevi intikamı." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Ali Mazrui Somali Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title