Haberler

Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in silahla yaralanmasına ilişkin hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen yeğeni Özcan Taş tahliye edildi.

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in silahla yaralanmasına ilişkin hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen yeğeni Özcan Taş tahliye edildi.

Kars Ağır Ceza Mahkemesindeki davada tutuklu sanıklar Özbilen ve Taş ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanıklar Özbilen ve Taş, yaptıkları savunmada, önceki ifadelerini tekrarlayıp, takdirin mahkemede olduğunu belirtti.

Sanık avukatları Aydın Alkan ve İbrahim Baştimar da müvekkilleri Özbilen ve yeğeni Taş'ın tutukluluk hallerinin değerlendirilerek bu yönde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak "yurtdışı yasağı" getirip, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerine karar verdi.

Avukat açıklaması

Özbilen'in avukatı Aydın Alkan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karardan mutlu olduklarını belirterek, "Karar bizi sevindirmiştir. Toplanmayan delillere etki etme gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten delillerin önemli bir kısmı toplanmıştı. Müvekkillerin duruşmalardaki tutum ve halleri bu kararın verilmesinde önemli bir etkendir. Yaklaşık 1 yıldır tutuklu olan müvekkiller hakkında mahkemenin sonraki süreçte vereceği kararın da adil bir şekilde olacağından hiçbir kuşkumuz yoktur" diye konuştu.

Olay

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos 2014'te kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı iddiasıyla, yeğeni Özcan Taş da olayın hemen ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla soruşturmanın devamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddianameden

Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Özbilen'in "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla, Taş'ın da "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten" 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Özbilen Bingür Sönmez Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title