Haberler

Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu kimdir? Ersin Kalaycıoğlu kaç yaşında? Ersin Kalaycıoğlu hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Ersin Kalaycıoğlu izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Ersin Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Ersin Kalaycıoğlu hayatı ve biyografisi! Ersin Kalaycıoğlu kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler çeken Ersin Kalaycıoğlu hakkında araştırmalar yapılıyor. Ersin Kalaycıoğlu kimdir? Ersin Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Ersin Kalaycıoğlu hayatı ve biyografisi!

PROF. DR. ERSİN KALAYCIOĞLU KİMDİR?

Ersin Kalaycıoğlu, 13 Haziran, 1951 yılında doğmuştur. Kalaycıoğlu, Türk siyaset bilimci ve profesördür. Ersin Kalaycıoğlu, 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Kalaycıoğlu, ABD'de Iowa Üniversitesinde siyaset bilimi bölümüne devam ederek 1975'te yüksek lisans, 1977'de de doktora programını tamamlamıştır.

Sabancı Üniversitesi'ne katılmadan önce, 2004 ve 2007 yılları arasında Işık Üniversitesi'nin rektörlüğünü, öncesindeyse 2002 ve 2004 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Uzun kariyeri boyunca, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bazı üniversitelerde görev aldı; 1980-81 öğretim yılı bahar döneminde Iowa Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde ve 1989-1990 ve 1998-1999 öğretim yıllarında Minnesota Üniversitesi'nde Misafir Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

Kalaycıoğlu, 1984 – 2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmanın yanısıra üniversitede çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Kalaycıoğlu, bu üniversitenin İktisat Fakültesi'nde doktor asistan olarak Eylül 1977'den Eylül 1982'ye kadar ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde Ekim 1982'de Ekim 1984'e kadar doçent olarak çalıştı.

Kalaycıoğlu, TESEV Yönetim Kurulu'nun, Türk Siyaset Bilimi Derneği, Türk Sosyal Bilimler Derneği, Middle Eastern Studies Association of North America isimli kuruluşların üyesidir.Kalaycıoğlu, sosyal bilimlere pek çok katkısı olan çeşitli araştırmalarda çalıştı ve araştırma sonuçlarını rapor, bilimsel bildiri, kitap ve makale olarak yayınladı. Bunlardan bazıları; "Political Conditions of Rural Economic Development Project" (İlter Turan, 1978-1980) "The Turkish Grand National Assembly (1984-1988)," "Turkish Values" (Üstün Ergüder ve Yılmaz Esmer, 1990), "Socio-political orientations and attitudes in Turkey" (Ali Çarkoglu, 2006).Kalaycıoğlu, lisans diplomasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden1973 yılında aldı.Lisans eğitiminin ardından Iowa Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü'ne devam eden Kalay

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Üniversitesi Siyaset Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title