Haberler

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın "Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez" sözleri sosyal medyada gündem oldu

Güncelleme:

Deprembilimci Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan, konuk olduğu televizyon programında, "Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız" dedi. Ercan'ın bu sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, FOX Ana Haber'de İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem ve terörün yoksulun sorunu olduğunu dile getiren Ercan, "Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez" ifadesini kullandı.

"YOKSULLUK NE KADAR FAZLAYSA DEPREM SİZE O KADAR YAKINDIR"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, şunları söyledi:

"Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar. Çünkü yer inceleme çalışmalarına, inşaat mimari projelerine para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır.

"HİÇBİR ZENGİNİN ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDIĞINI DUYAMAYACAKSINIZ"

Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur."

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan, Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Ahmet Ercan" etiketi altında çok sayıda paylaşım yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Ercan İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (152)

EÜZÜBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMANİ:

Doğru söylemiş. ALLAH CC. kendisinden razı olsun.

33
7
yanıtYanıtla
hadi lan:

sen şu ismini bi değiştir bence. uyuz.

yanıt1
yanıt6
EÜZÜBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİ:

''HADİ LAN''sen aynaya bakmış''UYUZ''görmüşsün. Ben sana ismini sormadım ki sen hemen PAT diye UYUZ diye cevap veriyorsun. Ama yinede seni tebrik ediyorum ki sormaya gerek kalmadan ismini hemen söylemişsin. Sağ ol''UYUZ KARDEŞİM''

yanıt1
yanıt2
HADİ LAN:

8 yaşındaki çocukların cevabıyla karşılık vermeye çalışma. Beynin yok, fikrin var.

yanıt0
yanıt0
Adalet:

Dogru demiş duymadık

32
6
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Nihayetinde'' kral çıplak ''diyen biri çıktı

32
5
yanıtYanıtla
Türk:

Bize dürüstçe GERÇEKLERİ söyleyen insanlar lazım helal olsun dürüst adam gibi adama

30
5
yanıtYanıtla
Musa:

Zenginler bu dünyaya kazık çakıyor sanki bir müslümanın edeceği laflar değil bunlar gölcük depreminde ölenler sanki hep garibaldi. Bu adam 99 depreminde de hep ekranda olan isimlerdendi neden o zaman bu tür zırvalıklar gevelemedi

7
26
yanıtYanıtla
Prof:

Adam doğru söylüyor ne zırvalaması alkışlanır bu söz. Bir tane doğru konuşan adam çıktı senin gibi cahiller ne demek istediğini dahi anlamadı yine her zamanki gibi.

yanıt0
yanıt0
Dadaş:

Yaşlılıktan bir de i zaman prof değildi.

yanıt0
yanıt0
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title