Haberler

Prifilm Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Nik Nik Xhelilaj Seçildi

'üç YOL'A ÖDÜL Yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı ve başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Kerepela, Alma Terzic ve Faketa Salihbegovic'in yer aldığı 'Üç Yol' filmi, Priştina Uluslararası Film Festivali'nde Balkan yarışması bölümünde gösterildi.

'üç YOL'A ÖDÜL

Yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı ve başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Kerepela, Alma Terzic ve Faketa Salihbegovic'in yer aldığı 'Üç Yol' filmi, Priştina Uluslararası Film Festivali'nde Balkan yarışması bölümünde gösterildi.

Festival izleyicisinin büyük beğenisini kazanan film, gösterim sonrası uzun süre alkışlandı. Priştina Ulusal Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen 'Bal ve Kan' isimli Yarışma bölümünde 'Üç Yol' filminin başrol oyuncusu Nik Xhelilaj'a 'Goddes' ismini taşıyan, 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' verildi.

Xhelilaj, 'Üç Yol' filminde Bosna'da toplu mezarlardan kayıpları çıkaran, Türkiyeli bir şair olan Bünyamin'i canlandırmıştı. Film festival yolculuğuna, Tunus Med Memories Film Festivali, Gaziantep 4. Nar Film Festivali, 2. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali ve 25. Ankara Film Festivali'yle devam edecek.

Nik Xhelilaj, filmin gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyleyerek, Prifest festivalene ikinci kez katılıyorum. Bundan önce festivale 'The Albanian' filmiyle gelmiştim. Türkiye'de yeni projler üzerinde çalışıyoruz. Kayıp Şehir dizi benim en sevdiğim dizilerden

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Soysal Turgay Aydın Alma Terzic Rıza Akın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title