Haberler

Zeydan Karalar'ın "Ceyhan ve Yumurtalık'ı, Adana'dan kopartmaya çalışıyorlar" iddiası ortalığı karıştırdı

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldığı bir televizyon programında Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin Osmaniye'ye bağlanabileceği iddiasını gündeme getirip "Yemin ederim bütün Adana'yı ayağa kaldırırız. Bunun için ne bedel ödenecekse biz öderiz. Yer yerinden oynar" ifadelerini kullandı. Adana Valiliği ise iddiaya "Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliğimize atfen yapılan bu açıklama, talihsiz bir açıklama olmuştur" ifadeleriyle yanıt verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuk olduğu yerel Koza TV'de Osmaniye'nin büyükşehir belediyesi vasfı kazanabilmesi için Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin bu ile bağlanacağı iddiasını gündeme getirdi.

"BUNUN İÇİN NE BEDEL ÖDENECEKSE BİZ ÖDERİZ"

Bunu Adana Valisi Süleyman Elban'a bildirdiğini söyleyen Karalar, "Ceyhan ve Yumurtalık'ı Adana'dan kopartmaya çalışıyorlar. Yemin ederim bütün Adana'yı ayağa kaldırırız. Ceyhan'da da Yumurtalık'ta da Adana'nın gelirine ciddi katkı koyacak yatırımlar yapılıyor. Konteyner limanı gelecek, siz benim parçamı kopartıp Osmaniye'ye bağlayacaksınız. Bunu kabul etmeyiz. Benim halkım bunu kabul etmez. Bunun için ne bedel ödenecekse biz öderiz. Yer yerinden oynar" ifadesini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLMUŞTUR

Karalar'ın sert sözlerinin ardından Adana Valiliği'nden açıklama geldi; "Adanamızın ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliğimize atfen yapılan bu açıklama, talihsiz bir açıklama olmuştur. Hizmet makamında olanların devlet adamlığı sorumluluğu içerisinde hareket etmeyip hayali gündemlerle kamuoyunu meşgul etmesi, bir de valilik makamının adının kullanılarak bu asılsız konulara doğruluk kazandırılmaya çalışılması hem yanlış hem de kabulü mümkün değildir. Adana gibi kadim bir şehirde ciddi konuların konuşulması ve vatandaşın sorunlarının gündem yapılması herkesin yararına olacaktır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Zeydan Karalar Adana Valiliği Osmaniye Ceyhan Adana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Veys Aygun:

devlet bir karar alaçak sen adanayı ayağa kaldır bakalım tehdit ediyorsun öylemi

100
79
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Niye bağlanmasın Osmaniye gavur toprağı mı? Osmanlıda cebeli sancağıydı zaten..

82
67
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Gayet normal sonuçta CHP li ortalığı karışmakta üstlerine yoktur

79
57
yanıtYanıtla
F.t.:

Şeçim yaklaştı bu aralar show yapamıyor bunu buldu sanırım, geldiğinden beri icra şovu yapıyordu belediyede kepçe araba yok sürekli makam odası haczedilyordu.

94
37
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

halkın iradesiyle seçilmiş bir Başkanın odasını haczedenlere git hesap sor! zaten istesen de soramazsın bu cesaret senin gibiler de yok!

yanıt19
yanıt26
hakan saglam:

Gundemde boyle bi konu olup olmamasi degil mesele boyle biseye kalkismak dusunmek mesele.gundemde simdi olmaz da yarinda olmasin diye soylenmis yani hic aklinizdan gecirmeyin seklinde

40
64
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

nede olsa chp at ata bildiğin kadar

63
36
yanıtYanıtla
Haydar:

CHP'ye kurban ol sen adamlar halk için vatan için çalışıyor milleti soyup villalar yatlar alma derdine düşmüyor

yanıt30
yanıt60
Recep Çerçi:

bir adanalı atasözü derki" yaw he he"

66
17
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

işleri güçleri ortalığı karıştırmak başka bir amacı yok

49
27
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title