Haberler

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa etti. Pamukçu açıklamasında "Partimizin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim." ifadeleri dikkat çekerken yerel seçim sürecinde aday belirleme sürecinde de oy hesabı yapıldığı eleştirisinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Pamukçu'nun istifa açıklamasında partiye kuruluş felsefesinden uzaklaşma eleştirisi yöneltilirken yerel seçim için aday belirleme sürecinde oy hesabı yapıldığı ve partiyle "uyumlu olmayan" isimlerin seçildiği belirtildi.

"GÖRÜŞÜMÜZ VE İNANCIMIZLA UYUMLU OLMAYAN ADAYLAR GÖSTERİLDİ"

Pamukçu'nun yaptığı istifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt'ta doğdu. İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum Lisesinde üstün başarıyla tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu; Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisinin Anayasa Mahkemesince kapatılması nedeniyle Parlamento çalışmalarına Saadet Partisi milletvekili olarak devam etti. 21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Yeniden Refah Partisinin Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Suat Pamukçu Milletvekili İstanbul Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (7)

Hikmet Cakir:

yapilmasi gerekeni yapmis

59
27
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

çok büyük rantlar dönmüş olabilir

20
17
yanıtYanıtla
H O:

Çok doğru ve yerinde bir karar

20
9
yanıtYanıtla
Ahmet Gültekin:

Yanlış yapmış

10
18
yanıtYanıtla
Abdullah hasançebioğlu:

Varlığından ne anladık'ki isabetli olmuş

10
8
yanıtYanıtla
Fatih:

Kadın aday çıkartmak gündeme gelmiştir.

5
10
yanıtYanıtla
Dursun Dilek:

Herkez çıkarları dogrultusunda yoluna devam ediyor

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title