Haberler

Yargıtay, Yeşil Sol Parti'nin adının HEDEP olarak değiştirilmesini kabul etmedi

Güncelleme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi kararını uygun görmedi. Başsavcılık, HEDEP adının kapatılan 1991'de kapatılan HADEP'i anımsattığı gerekçesiyle kararı reddetti.

HDP, Anayasa Mahkemesi'nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı. Seçimlerin ardından gerçekleştirilen kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi. Ancak karara Yargıtay'dan izin çıkmadı.

İNCELENİP KARARA BAĞLANDI

Yeşil Sol Parti'nin, ismini HEDEP olarak değiştirmesi kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu tarafından incelenerek karara bağlandı.

HADEP'LE BENZERLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Başsavcılık, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adını, "devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerde odak olması nedeniyle" temelli kapatılan HADEP'i andırdığı gerekçesiyle uygun görmedi. Kararda, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğunun ifade edildiği öğrenildi.

KISALTMANIN DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENDİ

Karar, HEDEP'e bildirildi ve partiden kısaltmanın değiştirilmesi istendi.

Kaynak: AA / Politika

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Yeşil Sol Parti Demokrasi Yargıtay Partiler Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title