Haberler

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den HDP davasında sözlü açıklama: Terör örgütünün asker alma dairesi gibiler

Güncelleme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davada sözlü açıklamada bulunduktan sonra yaptığı değerlendirmede, "Davalı parti terör örgütünün sözde asker alma dairesi gibi faaliyet göstermektedir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianame, 21 Haziran 2021'de kabul edilerek dava açıldı. İddianamede, partinin temelli kapatılması ve hazine yardımlarından da tamamen yoksun bırakılması talep edildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, kapatma davası kapsamında AYM heyetine sözlü açıklamada bulundu. Yüce Divan Salonundaki sözlü açıklaması 45 dakika süren Başsavcı Şahin, buradan ayrılırken gazetecilere değerlendirmede bulundu.

"85 MİLYON, DAVALI PARTİNİN PKK'NIN GÜDÜMÜNDE OLDUĞUNU KABUL EDİYOR"

Şahin, 7 Haziran 2021 tarihli iddianameyi, 29 Kasım 2021 tarihli esasa ilişkin görüşlerini ve 3 Ocak'ta hesaplara bloke konulmasına ilişkin yazılı taleplerindeki hususları aynen tekrar ettiğini belirterek, "Davalı partinin devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini tüm delillerle ortaya koyduğumuzu bildirdik. Davalı partinin terör örgütü ile olan bağı milletçe bilinen bir gerçek. Tüm toplumca da biliniyor. Neredeyse 85 milyon da davalı partinin PKK'nın güdümünde bir organ olduğunu kabul ediyor. Hatta davalı partililerden de kimsenin PKK'yı kınadığına ilişkin duyumuna rastlamadım. Ayrıca davalı parti yöneticileri dahil PKK'yı terör örgütü olarak görmeyip, silahlı halk örgütü olarak tanıdıklarını açıkça kendileri söylüyorlar. Bu, dosyada da var zaten, sunduk. Televizyonlara da yansıdı, siz de gösterdiniz. Kayıtlar da var zaten" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZDE ASKER ALMA DAİRESİ GİBİLER"

Şahin, "Davalı parti terör örgütünün sözde asker alma dairesi gibi faaliyet göstermektedir. Bunun en önemli delili olarak; yıllardır zorla ya da kandırılarak örgüte götürülen çocukların ve gençlerin annelerinin 3 yılı aşkın süredir Diyarbakır il binası ve bazı illerde de tuttukları evlat nöbetleri gösterilebilir. Dava açıldıktan sonra da eylemlere devam ettiklerinin en büyük delili; 287 aile daha bu nöbete katılmıştır. Bu durum davalı partinin terör örgütü ile bağını koparmadığının bir ispatıdır" ifadelerini kullandı.

"DELİLLERİMİZİ ORTAYA KOYDUK, DOSYAYI DA SUNDUK"

Şahin, kapatma davası sürecinin seçime kadar tamamlanıp tamamlanmayacağı sorusuna, "O yüksek mahkemenin takdiri. Bizim görevimiz bugün itibarı ile bitti. Biz tüm delillerimizi ortaya koyduk, dosyayı da sunduk. Bizim açımızdan süreç tamamlandı" yanıtını verdi.

HDP'YE SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLECEK

Başsavcı Şahin'in sözlü açıklamasının ardından HDP'ye sözlü savunma için süre verilecek. Belirlenecek günde HDP'nin hem kapatma davası, hem de hesaplara bloke konulmasına ilişkin savunmasını tamamlaması ardından raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından Yüksek Mahkeme toplanacak ve kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Anayasa Mahkemesi Bekir Şahin Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (15)

Ütopik Yorumcu:

kapatılsın bir daha da açtırmasınlar açan parti terör bağlantılı ise direkt olarak kapatılsın

283
108
yanıtYanıtla
bekir yapici:

iyide kardesim gecmiste defalarca kapatilmadimi her seferinde bir baska isimle yine geldiler simdide zaten alternatif partileri hazir yani kapatma care degil iclerinde suc islemis karismis kisiler varsa siyaset yasagi getirerek temizlersiniz Türkiyenin partisi oluyorsa siyasete devam eder

yanıt4
yanıt12
Tuğrul Kademe:

Aynen oyleler ama chp bunlari mesrulastirmaya sirin gostermeye devam ediyor kendi secmen kitlesine bunu kabul ettirdi bile her plataforma hdp savunuculuna devam ediyor

90
75
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ya bize bilindik seyleri anlatmayin, isin aci tarafi bunlarin hepsi maasli eleman ve maaslarini TC devleti veriyor)))))))))

118
45
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bunu sokaktaki vatandas bilmiyormu hdp´nin icinde pkk sempatizani terörist sevici hatta en yakininin pkk´nin icinde oldugunu bu halk gayet iyi biliyor yanliz burda normal olmayan yargi ve karar vericilerin mahkemede görüsmede olan ve gizli kalmasi gereken seyler hakkinda önceden yorum veya tiyo vermeleri aciklamalarin olmamasi gerekir.

84
56
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Sayın başsavcı tam bir vatansever doğruyu söylüyor korkmadan

yanıt99
yanıt64
HONOUR:

kitabın ortasından konuşmuş.

91
45
yanıtYanıtla
Arda Sezen :

Birincisi Hdp bugün kurulmadı, eğer dediğiniz gibi olsaydı neden daha önce işlem yapaılmadı, ikincisi Hdp yargılanmadan Başsavcının böyle bir açıklama yapmasına şaşırdık mı?

56
38
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Malumun ilanı gözümüzle gördüğümüzü söylemiş herkes görüyor 2 yıldan beri cumartesi anneleri hdp'nin kaçırdığı çocuklarını geri istemek için hdp'nin önünde oturuyor.

52
17
yanıtYanıtla
baris koc:

dunyanin en kalabalik iki ulkesi çin ve hindistan iki ilkedeki partileri toplayin 80 milyonluk turkiyemdeki 125 partinin 10 da biri ediyor agzi olan parti kuruyor kaynak belli abd ab

34
14
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title