Haberler

Bakan Yanık'tan İmamoğlu'na taşlı saldırı yorumu: HDP ile flörtleşmeden sonra Erzurum'un vereceği tepki hesaba katılmalıydı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldığı canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na miting sırasında yapılan taşlı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu'nun daha önceki il ziyaretlerinde de karışıklıklar yaşandığını ifade eden Bakan Yanık, "HDP ile flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini varsaymaları gerekiyordu" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum'da yaptığı miting sırasında 100-200 kişilik bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda mitinge katılan çok sayıda kişi yaralandı.

BAKAN YANIK'TAN TAŞLI SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Katıldığı canlı yayında Erzurum'da yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek ifadeler kullandı.

"KİTLE PSİKOLOJİSİNİ YÖNETMEK KOLAY DEĞİLDİR"

Yaşanan olaylara çok üzüldüğünü belirten Bakan Yanık, "Seçim dönemleri bir parça heyecanlı ve kısmen agresyonu da zaman zaman yükselebilen çalışmalardır ancak burada bir ölçüye dikkat etmemiz lazım. Bu ölçü diğer insanlara, diğer vatandaşlara ne kadar ters düşünüyorsanız olun, ne kadar muhalif olursanız olun, birbirinize zarar verme çizgisini aşmamanız lazım bu bir. Bu anlamda gerçekten çok üzgünüm. İkincisi kitle psikolojisini yönetmek kolay değildir, kitle psikolojisinin nerede taşacağı, nerede zarar verici etkilere dönüşebileceğini hesap etmek ve buna göre dikkatli davranmak gibi de siyasetçiler olarak yükümlülüğümüz var" diye konuştu.

"İMAMOĞLU'NUN SPONTAN KONUŞMALARI..."

Rekabetin son derece zevkli bir şey olduğunu belirten Bakan Yanık, "Sonuçta bir seçim çalışması yapıyoruz. Rakiplerimize tatlı tatlı atışmalarımız oluyor, sert eleştirilerin olduğu dönemler oluyor bu gayet normal. Ama kitle psikolojisini hesaba katmak gerekiyor. Erzurum'da bu anlamda miting alanı olabilecek noktada gerekli önlemler alınmışken biraz spontan konuşmalar anladığım kadarıyla sayın İmamoğlu tarafından esnaf ziyareti sonrası hemen miting alanı olmayan bir yerde konuşmaların yapılması vb. biraz karışıklık olmuş. Ona da çok dikkat etmek lazım. Canım burada konuşmak istiyor olmaz" dedi.

"VAN MİTİNGİNDEKİ O İŞARETLERDEN SONRA..."

Bakan Yanık "Organizasyonda mı bir problem vardı?" sorusuna ise "Niyet okumak ya da yeni bir tartışma yaratmak istemem ama sayın İmamoğlu'nun daha önceki ziyaretlerinde de benzer karışıklıklar yaşandı. Biraz metazori, kuralları çok dikkate almayan, kuralları kendisine göre koymaya çalışan bir tutumu var, bu olmaz. Nitekim Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. Maalesef Van mitingindeki o işaretlerden, HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu. Yine söylüyorum geçmiş olsun. Bir hafta sonra seçim bitecek herhangi bir gerilim kalmayacak. Bunları hesaba katmak lazım" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Ekrem İmamoğlu Derya Yanık Erzurum Aile Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

vedat muhcu:

SAYIN BAKAN, BİR GÜN SİZİN DE BAŞINIZA GELECEKTİR. YANLIŞ İFADELERDESİNİZ...

313
179
yanıtYanıtla
yakup dündar:

van mitinginde ektiğini erzurum mitinginde biçti.bunu düşündüler ve bilinçli olarak hareket ettiler.şimdi de mağdur'u oynuyorlar.ama yemezler.herşey çok açık.

152
246
yanıtYanıtla
Oğuz :

Pazar günü herşeyi açık açık göreceksiniz

yanıt33
yanıt13
Güray Dilli :

Kim demişti , birkaç vatandaşımızı selden kaybettik ama güzel yağmur yağdı , diye..

203
30
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ya bu nasıl bir açıklama. Erzurum'da devlet yokmuş gibi yaşa hukuk geçmiyormuş gibi devlet vatandaşıni koruyamiyormus gibi bir aciklamayi bir bakan nasıl yapar.yazik gercekten

151
59
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Yoğun polisin koruduğu miting alanı yerine esnafın ortasında gövde gösterisi yap. Taşları yiyince de polis yok muydu. Anlık gelişen bir olayda polis ne yapabilir. Senin mantığınla gezi olaylarını akp tarafı yapsa, sen de iktidarda olsan demekki insanları öldüreceksin.

yanıt15
yanıt39
Muharrem Akkaya:

Dadaşlar diyarına giderken abdes almak lazım. Terör e geçit vermez. Dadaş ları bildikleri için kasıtlı böyle bir eylem yaptılar.

45
125
yanıtYanıtla
Erkan :

Siz önce memleketinize yol yapın elli yıllık yollarda seyahat ediyor vatandaş. Kadirli de her gün kaza oluyor. Çift şeritli bir metre yol yok il ve ilçeler arası.

90
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title