Haberler

Uşak'ta Filistin'e Destek Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Uşak'ta öğrencilerin ve vatandaşların katıldığı Filistin'e destek için doğa yürüyüşü düzenlendi. Uşak Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte Türk bayrağı, Filistin bayrağı ve İsrail'i kınayan pankartlar taşındı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, konuşmasında İsrail destekçilerinin mallarını boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

Uşak'ta öğrencilerin ve vatandaşların katıldığı Filistin'e destek için doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Uşak'ta Uşak Belediyesi öncülüğünde Genç Kuşak Topluluğu tarafından düzenlenen yürüyüş Uşak Üniversitesi giriş kapısında başlayarak Yeşil Karaağaç Piknik ve Mesire Alanında son buldu. Yürüyüşe, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Tacı Tevfik Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte öğrenciler ve vatandaşlar Türk bayrağı, Filistin bayrağı, İsrail'i kınayan pankartlar ve sloganlarla eşlik etti. Yeşil Karaağaç Piknik ve Mesire alanına gelindiğinde saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti. Burada konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Bu zulme destek olanlara karşı gerekli boykotu göstererek bizde Uşak Belediyesi olarak sosyal tesislerimiz başta olmak üzere tüm çalışmalarımızda İsrail destekçilerinin mallarını boykot etme kararı almış bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılını tamamladı. İkinci yüzyılını girdiği bu dönemde geçmişinde tarihinde olduğu gibi bundan sonra da Yahudi, Hristiyan bakmaksızın insan olan mazlum olan herkese kucak açmaya her zaman haklının yanında olmaya bundan sonra da devam edecektir. Var olsun Devletimiz, Milletimiz ve bizleri bu duygu ve anlayışla yetiştiren annelerimiz, büyüklerimiz tarihimiz" dedi. Konuşmanın ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gökyüzüne güvercin ve balonlar bırakılarak program son buldu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Bayrağı Uşak Belediyesi Mehmet Çakın Filistin İsrail Uşak Eğitim Toplum Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title