Haberler

The Elders Heyeti, Tahran'da

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın başkanlığındaki The Elders heyeti üyeleri İranlı yöneticilerle görüşmek üzere Tahran’a geldi.

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın başkanlığındaki The Elders heyeti üyeleri İranlı yöneticilerle görüşmek üzere Tahran'a geldi.

Heyette, The Elders Başkanı Annan'ın yanı sıra eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, emekli Cape Town Başpiskoposu Desmond Tutu ve eski Meksika Devlet Başkanı Ernesto Zedillo da bulunuyor.

Eski dünya liderlerinin yer aldığı ve 'Küresel İhtiyar Heyeti' olarak da adlandırılan The Elders'ın Tahran ziyaretinin ana hedefinde İran ile uluslararası toplum arasındaki diyalog yolunun ilerletilmesi yer alıyor. Heyetin gündeminde ayrıca Ortadoğu'daki çatışmalara barışçıl çözümler bulunması ve mezhepsel bölünmelerin önüne geçilmesi konularında İranlı yetkililer ile gerçekleştirilecek görüşmeler bulunuyor.

The Elders, 2007'de Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela tarafından dünya kamuoyunca tanınmış kişileri bir araya getirerek kurulmuştu. - İran

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Finlandiya Kofi Annan Tahran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title