Haberler

TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Teklif Kabul Edildi

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Başkanlığında Yaptığı Toplantıda TBMM Başkanı Köksal Toptan Tarafından Hazırlanan TBMM İçtüzüğü'nün Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkındaki İçtüzük Teklifi'ni Görüştü. Görüşmelerin Sonunda Komisyon, Teklifi Kabul Etti.

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında yaptığı toplantıda TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından hazırlanan TBMM İçtüzüğü'nün Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkındaki İçtüzük Teklifi'ni görüştü. Görüşmelerin sonunda Komisyon, teklifi kabul etti.

TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik yapılmasına ilişkin teklife göre kamu idarelerinin kendilerine bütçe ile verilen kamu kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanıp kullanmadıklarını denetlemek amacıyla Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarıları'nın yanı sıra mali nitelikli doküman ve raporlar da TBMM'ye sunulacak. Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Tasarıları ile eki belge ve raporlarını, Sayıştay dış denetim genel değerlendirme raporu ve genel uygunluk bildiriminin içerdiği bilgi ve belgeler Meclis denetimine

konu olacak. Böylece TBMM'nin mali denetim alanı önemli ölçüde genişleyecek. Bunun sağlanması amacıyla da Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde daimi olarak görev yapacak Bütçe Alt Komisyonu ve Kesin Hesap Alt Komisyonu kurulacak.

Teklif, Bütçe Kanun Tasarısı ile Kesin Hesap Kanun tasarısının önce ilgili ihtisas komisyonunda görüşülmesini öngörüyor. Bütçeler önce ilgili ana komisyonda görüşülecek. 10 günlük süre içinde bu görüşme tamamlanacak ve Plan ve Bütçe Komisyonu son ve teknik çalışmayı yapacak. Teklif, yasa yapma sürecine sivil insiyatifin katılımını mümkün kılacak değişiklikler de içeriyor. Komisyonlar, kendilerine havale edilen işlerle ilgili olarak, ilgili sivil toplum kuruluşlarından yazılı veya sözlü görüş

isteyebilecekler.

Divan Katip üyesi milletvekillerinin konumlarını güçlendirmek amacıyla Genel Kurul'a gelen evrak okuma işi Başkanlık Divanı'nca görevlendirilecek kişiler tarafından yerine getirilecek.

Teklif ayrıca, Anayasa'da yapılan düzenlemeyle kaldırılan idam cezasıyla ilgili hükmün içtüzükten de çıkarılmasını öngörüyor.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title