Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Tezkere Görüşmeleri

Irak'a Sınır Ötesi Operasyonu İçeren Başbakanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'ndaki Görüşmeleri Sırasında Ekonomi Kurmayları, Mini Ekonomi Zirvesi Gerçekleştirdi.

Irak'a sınır ötesi operasyonu içeren Başbakanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında ekonomi kurmayları, mini ekonomi zirvesi gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon düzenlemesi için Hükümet'e 1 yıllık için veren Başbakanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerine kabine tam kadro katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tezkere görüşmelerini kurmaylarıyla birlikte Genel Kurul salonunda izlerken, görüşmeye tüm bakanların katıldıkları gözlendi. Tezkere görüşmeleri Gruplar adına yapılan konuşmalarla başladı. İlk konuşmayı DTP Grubu adına Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş yaptı. Demirtaş,

konuşmasının ardından sadece 20 DTP'li milletvekili tarafından alkışlandı. CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, MHP Grubu adına Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, AK Parti Grubu adına ise Grup Başkanvekili Nihat Ergün konuşma yaptı.

MİNİ BÜTÇE ZİRVESİ

Bu arada, tezkere görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yanına gelerek bir süre sohbet etti. Unakıtan ve Şimşek daha sonra Genel Kurul salonundan ayrılarak kuliste bir odaya geçtiler. Bir süre sonra Devlet Bakanı Şimşek tekrar Genel Kurul salonuna gelerek Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'i çağırdı. Ekren, Unakıtan ve Şimşek, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından birlikte Genel Kurul salonuna döndüler. Hükümet'in ekonomi kurmaylarının, bu

gece yarısına kadar TBMM'ye sevkedilmesi gereken 2008 yılı bütçesi ile değerlendirmeler yaptıkları öğrenildi.

(ZÇ-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title