Haberler

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun iddiasına tepki: O gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıp bir şeydir

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hatay Büyükşehir Belediyesi, mezarlığa Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat gelmiş, 'Bayrakları indirin' diye" açıklamasına tepki gösterdi. Soylu, "Her gelindiğinde bir yalan söylemekten de imtina ediyorum ama bizi birbirimize düşüren şeyler söylemesi doğru bir yaklaşım değil. Eğer Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıp bir şeydir" dedi.

Hatay'da "Millet Buluşması" programında konuşan Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buraya gelmeden önce Hatay depreminde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızı ziyaret ettik. Hatay Büyükşehir belediye başkanımız mezarlığa Türk bayrağı ve Hatay BŞB bayrağını asmış. Ankara'dan talimat gelmiş, 'Bayrakları indirin' demişler" iddiasında bulundu.

"BENİM BAYRAĞI KALDIRMA TALİMATINI VERDİĞİMİ SÖYLEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun ses getiren iddiasına bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti, her gelindiğinde bir yalan olduğunu söylemekten de imtina etmek istiyorum ama bu yaklaşımı son derece yanlış buluyorum. Sayın valimiz de bakan arkadaşlarımız da işin başından beri buradalardı. Sayın Kılıçdaroğlu mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik ve benim bunun talimatını verdiğime yönelik söylemde bulundu. Deprem bölgesinde yalan üzerinden siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar.

"KILIÇDAROĞLU BURALARA GELDİĞİNDE MORALLERİ YÜKSELTECEK AÇIKLAMALAR YAPMALI"

Bugün flama günü değil. Ne gerek var bunlara, niye böyle açıklamalar yapılması hususunda bizi zorunlu bırakıyorlar? Elinde İBB var, Ankara Büyükşehir Belediyesi var, gelip hemen bu meseleyi karıştırmanın burada çalışan insanları karıştırmanın ne anlamı var. Mezarlık yerini Denizli Belediyesi açmış. Bu tartışmayı yapmayı hakikaten doğru bulmadığımızı, Kılıçdaroğlu'nun buralara geldiğinde insanların morallerini yükseltecek açıklamalar yapmasının doğru olabileceğini söylüyoruz. Ne olursunuz başkasını karalamaya yönelik adımlara atmayacak bir dönemdeyiz ve yerdeyiz.

"MEZARLIK BÜYÜKŞEHİR FLAMALARIYLA SÜSLENİYORSA BU AYIP BİR ŞEYDİR"

Burası siyasetin bu denli yapılacak bir yeri değildir, Ankara'da yapabilirsiniz. Eğer Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıp bir şeydir. Biz bazen kendi kendimize şunu eksik yapıyorsunuz diyoruz, kendi içimizde bu tartışmaları yapıyoruz. Bu desteğe ihtiyaç var."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

t t:

HDP yi agirlarken Türk bayrağını kaldıran kemal mı diyor bunu

238
111
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

BRAVO ????????????

yanıt38
yanıt49
cenk deniz:

Hatay'da mezarlıklara çok önceden Türk bayrakları asıldı açın geçmiş haberlere bakın, Kılıçdaroğlu'nun geleceği gün de söktürme talimatı vermişsiniz, orada yakınını kaybedene bir acı bir darbe de siz vurmuşsunuz..

181
119
yanıtYanıtla
Blackened:

Mesele Türk bayrağı değil olayı kasıtlı carpitiyor, kendisi de demiş zaten belediyenin bayraklari var diye. Demezler mi adama belediye mezarlığa niye bayrak asar?

yanıt101
yanıt17
Bahaddin Yolcu:

Mışsınız muşsunuz... Tane tane... Mezarda beledeyi bayrağının ne işi var. Kaldırmışlar iyi yapmışlar. Mevzu Türk Bayrağı değil... Ama neyse.. Yine anlamadın sen.. Boşver...

yanıt28
yanıt7
Onur Yener:

Kılıçdaroğlu hiç akıllanmayacaksın dimi, yine baltayı taşa vurdun.

89
146
yanıtYanıtla
Hakan Ertem:

Aha trollerin zoruna gitmiş 1 soylu hepinize yeter fitneciler sizi.

81
124
yanıtYanıtla
zübükzade:

Sayın kılıcdaroğlunun konuştukları adrese teslim gibi hemen tutultuşuyor hahaha

78
69
yanıtYanıtla
Adanalı Ergün:

chp nin herşeyi yalan dolan !!! ne zaman ki bu millet liderini seçim ile seçtiğinden beri bu chp devletin başına geçemiyor ondan kuyruk acıları var !

52
84
yanıtYanıtla
Hakan B.:

İşte bu sığ siyasetten bıktık.

62
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title