Haberler

Son Dakika! İçişleri Bakanı Soylu: Suriyelilerin bayram için ülkelerine gidişine müsaade etmeme kısıtımız var

Güncelleme:

Son dakika! İçişleri Bakanı Soylu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur." sözlerine yanıt verdi. Soylu, "Suriyelilerin bayram için ülkelerine gidişine müsaade etmeme kısıtımız var." ifadelerini kullandı.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sığınmacılarla ilgili tartışmalara katılarak dikkat çekici ifadeler kullandı. Bahçeli, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıların, ülkelerinden ayrılış nedenleri ortadan kalktıktan sonra geri gönderilmelidir. Misafirliğin süresi sınırlıdır. Bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur." dedi.

"ELBETTE ÜLKELERİNE DÖNECEKLER"

Bugün konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Suriyelilerin elbette ülkelerine döneceğini belirtip, "Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. 2021 sonu itibarıyla geçici statü ile Türkiye'ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir" dedi.

Suriyelilerin bayramda ülkelerine gidip tekrar Türkiye'ye giriş yapması hakkında ise Soylu, "Gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var." diyerek yanıt verdi.

"MESELE PROVOKE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Soylu ayrıca "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye'de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır." ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (81)

Haydar:

Bu vatan kolay kazanılmadı şehitlerin kanıyla sulandı.Ülkesinden kaçıp gelen ne idüğü belirsiz vatansızlara vermeye niyetimiz yok.Mültecileri çok seven onlarla beraber gidebilir.Vatanımı ona buna peşkeş çekme yetkisini nerden alıyor.

1099
76
yanıtYanıtla
Seder Dere:

Haydarrrr helal sana

yanıt57
yanıt3
Faruk Kamacı:

Sandık geldiğinde bizde oyumuzu Türk Milletinden yana kullanacağız.

1083
49
yanıtYanıtla
Kuman:

Kastettiğin CHP İP ise yolun açık olsun. Artık sende bir Gro medenisin

yanıt25
yanıt346
levent tugcu:

Kuman birisi gelecek sonuçta bu AKP olmayacak.

yanıt3
yanıt0
Doğuş:

İkiside iktidar değilde elinden bir şey gelmeyen muhalefet gibi konuşuyor.

708
42
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Ha bu arada, adayınız kim? ilk onu belirleyinde. Şurada kaldı neredeyse 1 yıl. fazla birşey kalmadı. adayınız bir çıksın, projelerini falan açıklasın. gerçi siz proje nedir bilmezsiniz. ekrem başgana bakın mesela projenin icraatin kralı onda :)

105
462
yanıtYanıtla
ERKAN :

KONUYU EKREM BAŞKANA NASIL GETİRDİN NASIL İÇİNE DERT OLMUŞ. BAHÇELİ DEMİŞ SOYLU CEVAPLAMIŞ SEN EKREME BAĞLAMIŞSIN. HADİ PATLAT Bİ EZAN SUSMAZ BAYRAK İNMEZ

yanıt272
yanıt19
ender türk :

kronik günüm insanı , bi halt bilmeyipte kendine bilir kişi diyen garip guraba tiplemeleri.

yanıt163
yanıt11
Osman Tokgonul:

Bilmez kişi , bir önceki yazını neden sildin . Nereye kaçtın . Sana bir şey diyeyim mi : Yiyemeyeceğin lokmayı ağzına alma . İspatı olmayan şeyleri yazma . bir gün seni bir yakalarlar soluğu gereken yerde alırsın . Kendine mukayyet ol . Ağzından çıkanı kulağın duysun .

yanıt61
yanıt10
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title